Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Ν. Κακλαμάνης για υπόθεση Γεωργούλη: «Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ για να το εργαλειοποιήσουμε»

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησαν στην ΕΡΤ για την υπόθεση Γεωργούλη.

Ο κ. Κακλαμάνης απάντησε μεταξύ άλλων ότι είναι πολιτικό, αλλά όχι μείζον θέμα η υπόθεση του ευρωβουλευτή. Σημείωσε ότι «δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ για να το εργαλειοποιήσουμε» και πρόσθεσε ότι η καταγγέλλουσα υποδεικνύει για τη διαρροή του ονόματός της συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Αναφερόμενος σε πληροφορίες για κρανιοεγκεφαλική κάκωση ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε ότι «μέσα σε ένα σπίτι για να πάθει ένα άτομο κρανιοεγκεφαλική κάκωση πρέπει κάποιος να του πιάσει το κεφάλι, να του το χτυπήσει, να πιάσει ένα αντικείμενο, να του το χτυπήσει στο κεφάλι. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος» ενώ για τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας και αν την χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «εγώ δεν είμαι ντεντέκτιβ για να ξέρω ποιος την έκανε. Απλά λέω ότι η κυρία αυτό δείχνει. Ξεκάθαρα υποδεικνύει το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Εκείνο όμως που εμείς δεν θα κάνουμε ποτέ είναι ότι δεν θα ενοχοποιήσουμε μια ολόκληρη παράταξη και ένα ολόκληρο κόμμα επειδή ένα στέλεχός του, ένας ευρωβουλευτής του, ένας βουλευτής του του έκανε ένα ποινικό αδίκημα, κάτι το οποίο δυστυχώς το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ολόκληρης της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του πρωθυπουργού».

Θεοχαρόπουλος: Είμαι με τα θύματα και όχι με τον θύτη

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι είναι με τα θύματα κι όχι με τον θύτη κι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέχονται κακοποιητικές συμπεριφορές. Αναφορικά με τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας τόνισε ότι είναι απαράδεκτη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση. Υπογράμμισε ότι κανείς δεν γνώριζε την καταγγελία και ότι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το έμαθε χτες. «Εδώ υπάρχει μια πολύ σοβαρή καταγγελία η οποία η καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα το απόγευμα. Την καταγγελία δεν την ήξερε ούτε ο Ανδρουλάκης ούτε ο Τσίπρας. Την καταγγελία δεν την ήξερε κανένας, όπως λένε οι δικηγόροι οι ίδιοι της καταγγέλλουσας. Άρα εδώ πέρα υπήρχε ένα σοβαρό ζήτημα. Εμείς δεν ανεχόμαστε τέτοιες κακοποιητική συμπεριφορές και ιδίως στα θέματα αυτά ξέρετε έμφυλης βίας και σεξουαλικής κακοποίησης. Είμαστε πάρα πολύ αυστηροί γι’ αυτό αμέσως με το που μαθεύτηκε η καταγγελία έφυγε σε 15 λεπτά. Ήταν μια φημολογία η οποία δεν υπήρχε όμως ούτε καν σαν καταγγελία ούτε μια διαρροή στον Τύπο, κάτι να υπάρχει χειροπιαστό. Και αυτό που έχει πει και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι όταν ακόμα και για τη φημολογία είχε ψάξει το θέμα το καλοκαίρι δεν είχε βρεθεί κάτι», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος.


Πηγή