Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Champions League: Στα ημιτελικά Σίτι και Ίντερ -Διατήρησαν το προβάδισμα των πρώτων αγώνων [βίντεο]

Στα ημιτελικά του Champions League πέρασαν Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ, καθώς το βράδυ της Τετάρτης απέκλεισαν Μπάγερν και Μπενφίκα αντίστοιχα.

Η Ίντερ ντούμπλαρε τις νίκες της κόντρα στην Μπενφίκα και έφυγε για τα ημιτελικά, παρότι έμεινε στο 3-3 με τους Λουζιτανούς, καθώς είχε νικήσει με 2-0 στο πρώτο ματς.

Στους «4» θα συναντήσει την Μίλαν σε έναν ιταλικό εμφύλιο για το ένα εισιτήριο του τελικού. Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες σε ημιτελικά, με την τελευταία να είναι τη σεζόν 2002/03 όπου οι «ροσονέρι» είχαν προκριθεί με δύο ισοπαλίες και τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ που βρισκόταν σε ισχύ.Τ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 14ο λεπτό ο Λαουτάρο πάσαρε στον Μπαρέλα, ο οποίος άδειασε με κοφτή ντρίμπλα τον Αντόνιο Σίλβα και με τρομερό πλασέ στο απέναντι «Γ» εκτέλεσε τον Βλαχοδήμο για το 1-0.

Η Μπενφίκα βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Ράφα Σίλβα να βρίσκει χώρο από τα δεξιά όπως έκανε επίθεση η ομάδα του και τον Άουρσνες να εκτελεί τον Ονάνα με τρομερή κεφαλιά για το 1-1 στο 38’. Ένα αποτέλεσμα που παρέμεινε ως το φινάλε του πρώτου μέρους, με τους «νερατζούρι» να προηγούνται με 3-1 στο συνολικό σκορ των «αετών».

Στο 65ο λεπτό, οι Ντιμάρκο-Μπαρέλα έπαιξαν το ένα-δύο με τον πρώτο να σερβίρει το 2-1 στον Μαρτίνες που εξ επαφής δεν αστόχησε.

Τα πράγματα είχαν γίνει πολύ απλά για τους «νερατζούρι» που ήταν απελευθερωμένοι από το άγχος πλέον και έφτασαν σε τρίτο γκολ στο 78ο λεπτό όταν ο Κορέα άδειασε τον Οταμέντι και με τρομερό τελείωμα, έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του Βλαχοδήμου για το 3-1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μπενφίκα, πάντως, δεν τα παράτησε και ο Νέρες στο 86’ ο Αντόνιο Σίλβα με υπέροχη γυριστή κεφαλιά μείωσε σε 3-2., για να έρθει ο Μούσα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων να ισοφαρίσει στο τελικό 3-3.

Η Σίτι θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ στα ημιτελικά

Η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ στους «4» καθώς η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρήκε το γκολ που ήθελε με τον Χάαλαντ, ο οποίος νωρίτερα είχε χάσει και πέναλτι, τελειώνοντας την υπόθεση πρόκριση και το τελικό 1-1 την έστειλε στα ημιτελικά, έχοντας για προίκα το 3-0 του πρώτου ματς.

Στο 35’ η Σίτι κέρδισε πέναλτι αφού ο Γκιντογκάν έκανε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε στον αγκώνα του Ουπαμεκανό, ο οποίος νωρίτερα είχε αντικρίσει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή αλλά το VAR τον είχε σώσει καθώς υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, με τον Γάλλο στόπερ να συνεχίζει τις κακές εμφανίσεις στα δυο ματς με αντίπαλο την ομάδα του Γκουαρδιόλα. Δυο λεπτά αργότερα, ο Χάαλαντ από την άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα άουτ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 57′ η Σίτι βγήκε στην αντεπίθεση, ο Χάαλαντ έσπασε στον Ντε Μπρόινε ο οποίος τον έβγαλε στην κόντρα, με τον Νορβηγό να αδειάζει τον Ουπαμεκανό που γλίστρησε, ενώ στη συνέχεια πλάσαρε ιδανικά τον Ζόμερ για το 1-0 στο 57ο λεπτό, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση για τους «πολίτες».

Στο 82’ οι Βαυαροί -που ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι- κέρδισαν πέναλτι μετά από χέρι του Ακάντζι, με τον Κίμιχ στο 83’ να εκτελεί εύστοχα από την άσπρη βούλα για το 1-1. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι με τη Μάντσεστερ Σίτι να φεύγει για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής, όπου θα την περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Champions League: Τα αποτελέσματα των αγώνων

Τσέλσι (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  0-2 (0-2)

Νάπολι (Ιταλία)-Μίλαν (Ιταλία) 1-1 (0-1)

Ίντερ (Ιταλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 3-3 (2-0) 

Μπάγερν (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 1-1 (0-3)

*Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή