Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ουκρανία: Δημοσιεύει λίστα Ρώσων στρατιωτικών -«Διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Μπούκα»

Λίστα με ονόματα Ρώσων στρατιωτικών δημοσίευσαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για άτομα που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Μπούκα.

Οπως μετέδωσε το BBC, η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών δημοσίευσε μία λίστα, στην οποία ισχυρίζεται ότι περιλαμβάνει το ρωσικό προσωπικό «που διέπραξε εγκλήματα πολέμου κατά του λαού της Ουκρανίας στη Μπούκα».

Η εν λόγω λίστα, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας, περιελάμβανε τα ονόματα, τις ημερομηνίες γέννησης, τους αριθμούς διαβατηρίων και τους βαθμούς περίπου 2.000 στρατιωτικών.

«Οι εγκληματίες πολέμου θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη»

«Θυμηθείτε! Όλοι οι εγκληματίες πολέμου θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας», ανέφερε ένα μήνυμα.

Η κίνηση αυτή έρχεται αφότου ανώτερες κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο BBC ότι η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει στο στόχαστρο καπετάνιους, ταγματάρχες και συνταγματάρχες του ρωσικού στρατού.

Τα μέτρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κυρώσεις, καθώς και τρόπους για να λογοδοτήσουν αυτά τα άτομα νομικά για τυχόν εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.


Πηγή