Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Σακελλαροπούλου: Θα επισκεφθεί αύριο δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων του ΔΟΜ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα επισκεφθεί αύριο, 30 Δεκεμβρίου, δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Η επίσκεψη της ΠτΔ θα γίνει στις 11 το πρωί, στη δομή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, στο Χαλάνδρι.

Υπενθυμίζεται ότι, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρέτισε σήμερα (29/12) το μεσημέρι τον Κάρολο Παπούλια, κατά τον επικήδειό της στην εξόδιο ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Σήμερα αποχαιρετάμε έναν πιστό και ανυστερόβουλο υπηρέτη του τόπου μας. Τον ευπατρίδη Ηπειρώτη, που δεν δελεάστηκε ποτέ από τους πειρασμούς της εξουσίας. Διέψευσε έτσι, με το παράδειγμά του, όλους όσους εύκολα απαξιώνουν την πολιτική, την εποχή του λαϊκισμού, κρατώντας αταλάντευτα στη ζωή του και διδάσκοντάς μας τον δρόμο της αρετής», είπε η ΠτΔ.

«Η προσήλωσή του στο εθνικό συμφέρον υπήρξε σταθερή και βιωματική» σημείωσε η κυρία Σακελλαροπούλου, τονίζοντας, αναφερόμενη στην πολιτική διαδρομή του Κάρολου Παπούλια, πως «πολιτεύτηκε πάντα με την αποστασιοποιημένη αφοσίωση που του έδινε το σπουδαίο πλεονέκτημα να διακρίνει καθαρά τη μεγάλη εικόνα της διπλωματίας και της πορείας της χώρας».

Ειδική αναφορά έκανε και στη θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, λέγοντας πως «όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, αντέδρασε καίρια, με το σιωπηλό και διακριτικό του τρόπο, όπως λίγοι γνωρίζουν, βοηθώντας τη χώρα να σταθεί όρθια», αλλά και πως: «Τίμησε με το ήθος του και τη συμπεριφορά του τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, προασπίζοντας με σθένος την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα».


Πηγή