Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Σε 84 έφτασαν οι συλλήψεις λόγω των αυστηρών μέτρων για την Πρωτομαγιά στην Τουρκία

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 84 ανθρώπων στην Κωνσταντινούπολη, εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην πόλη, ενώ η αντιπολίτευση κάλούσε σε διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στη συνοικία Μπεσίκτας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο πλαίσιο των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ σήμερα από τις τουρκικές αρχές, η πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της πόλης, είχε αποκλείστεί. Επιπλέον, οι αστυνομικοί απέκλεισαν την πρόσβαση στη λεωφόρο Ιστικλάλ, τον κεντρικότερο εμπορικό πεζόδρομο της πόλης.

Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που επιχείρησαν να μεταβούν στην πλατεία Ταξίμ συνελήφθησαν, με τους αστυνομικούς να ακινητοποιούν ορισμένους εξ αυτών ρίχνοντάς τους στο έδαφος, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι 26.000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, με τη συνδρομή τριών ελικοπτέρων, 85 οχημάτων με κανόνια νερού και 67 θωρακισμένων οχημάτων.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση για τους εορτασμούς της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την οποία είχαν επιτρέψει οι αρχές, στη συνοικία Μαλτέπε.

«Η σημερινή διαδήλωση είναι ένα μέσο για τους εργάτες να εκφραστούν και να προβάλουν τις διεκδικήσεις τους» δήλωσε ο Χούντα, που συμμετείχε στην πορεία.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην πρωτεύουσα Άγκυρα και τη Σμύρνη.

localStorage.clear();


Πηγή