Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Συνάντηση Καμίνη με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας

Συνέργειες για να γίνουν, το κέντρο της Αθήνας και οι γειτονιές της πιο ελκυστικές, να αντιμετωπιστεί το παραεμπόριο, αλλά και για την καθαριότητα και τον σεβασμό του δημόσιου χώρου, συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο δήμος Αθηναίων με τον Εμπορικό Σύλλογο της πρωτεύουσας.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης επισήμανε ότι ο δήμος, μείωσε τα επαγγελματικά δημοτικά τέλη έως και 18%, προκειμένου να δώσει κίνητρα για την ανάκαμψη της εμπορικής δραστηριότητας, ενώ χαρακτήρισε το μεγάλο έργο της αποκατάστασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας ως πρότυπο για το πως πρέπει να λειτουργεί με κανόνες το κέντρο μιας σύγχρονης πόλης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε τη συνεργασία του εμπορικού κόσμου για την απόδοση όλο και περισσότερου δημοσίου χώρου στους πεζούς, καθώς και στην τήρηση των κανόνων και ωραρίων αποκομιδής των απορριμμάτων και τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Από την πλευρά των εμπόρων, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Καφούνης, ζήτησε την πάταξη του παραεμπορίου, τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης δίκυκλων, την εντονότερη παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας και την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων ακινήτων.

localStorage.clear();


Πηγή