Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σπιτική συνταγή για να ξεκουράσεις τα πόδια σου

Πρησμένα πόδια, “βαριά”, ταλαιπωρημένα… Αυτή είναι αίσθηση που έχουμε όταν γυρνάμε κουρασμένες από τη δουλειά. Η ορθοστασία, τα ψηλά τακούνια, το πολύ περπάτημα είναι οι παράγοντες που συντελούν ώστε να έχεις πάντα αυτό το δυσάρεστο αίσθημα της κόπωσης που σου χαλάει συνολικά τη διάθεση και δε σε αφήνει πολλές φορές ούτε να κοιμηθείς με ηρεμία. Το χειρότερο; Μέχρι το τέλος της εβδομάδας το πρόβλημα έχει συσωρευτεί και έχει γίνει εντονότερο αφού τη θέση της κόπωσης έχει πάρει ο πόνος.  Αν όμως φροντίσεις να αφιερώσεις λίγα λεπτά ώστε να περιποιηθείς τα κάτω άκρα σου με home made συνταγές εύκολες και γρήγορες, θα δεις απίστευτη διαφορά. 

1ο βήμα απολέπιση-ξεκούραση

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ

1 ποτήρι μηλόξιδο
1 γεμάτη χούφτα θαλασσινό αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση)

Βάλε τα πόδια σου σε μια λεκάνη και ρίξε χλιαρό νερό μέχρι να φτάσει στους αστραγάλους. Πρόσθεσε το μηλόξιδο και το αλάτι άφησέ τα να μουλιάσουν και να  ξεκουραστούν για 15΄.

Το αλάτι και το μηλόξιδο έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Έτσι, εκτός από ανακούφιση, προσφέρουν και μία αποτελεσματική λύση κατά της κακοσμίας των ποδιών.

2ο βήμα ενυδάτωση

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ

3 κουταλιές χλιαρό μέλι
2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
1 αυγό  
 
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τα υλικά. Έπειτα, άπλωσε  το μείγμα στα πόδια και τρίψτα, ξεκινώντας από το κουτεπιέ και επιμένοντας στις σκληρές περιοχές. Τέλος, ξέπλυνε με ζεστό νερό και σκούπισέ τα με μια βαμβακερή πετσέτα που θα έχεις ζεστάνει για λίγο στο καλοριφέρ.        
 
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
 
Tα προϊόντα που φέρουν την τιμητική διάκριση της Βασίλισσας Ελισάβετ είναι ήδη στο μπάνιο σου…                                                                                                                                                                        

Πηγή