Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Οι χαιρετισμοί από ΜέΡΑ25 και Οικολόγους Πράσινους

Τους καθιερωμένους χαιρετισμούς στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, απηύθυναν εκπρόσωποι άλλων κομμάτων και πολιτικών κινήσεων.

Θυμίζουμε ότι οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ενώ αργότερα τον λόγο έλαβαν ο γραμματέας της ΝΔ και πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) Παύλος Μαρινάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, και ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης αλλά και η συμπρόεδρος των Οικολόγων Πράσινων, Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα.

Μ. Κριθαρίδης, ΜέΡΑ25

Να βρει «τις απαντήσεις, τις λύσεις και τα προτάγματα που θα ξαναθέσουν την κοινωνία στο επίκεντρο των πολιτικών προτεραιοτήτων» ευχήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, «μακριά από τους οδυνηρούς συμβιβασμούς τους οποίους δυστυχώς επιλέξατε να υπηρετήσετε μετά το βράδυ της 5ης Ιουλίου του 2015, παρά το γενναιόδωρο ΟΧΙ με το οποίο μας τίμησε τότε ο ελληνικός λαός».
 
Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη για «αυτοκριτική» και τόνισε επίσης, την ανάγκη του «κόσμου εκεί έξω» για «μια Αριστερά που δεν θα τον διαψεύσει ξανά, βαπτίζοντας την συνθηκολόγηση ‘έντιμο συμβιβασμό’». Επίσης δήλωσε πως το ΜέΡΑ25 θα συγκρουστεί «με την Ολιγαρχία, με ή χωρίς» τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέλος, αναφέρθηκε σε «συμπράξεις» στις οποίες έχει καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σε «πολιτικά ζητήματα» που έχει θέσει, χωρίς να λάβει «συγκεκριμένες απαντήσεις». 
 

Κ. Ανδρικοπούλου-Σακοράφα, Οικολόγοι Πράσινοι

Η συμπρόεδρος των Οικολόγων Πράσινων, Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα, ανέφερε ότι οι Ο.Π. «είμαστε η κυρίαρχη αυτόνομη πράσινη πολιτική οντότητα στην Ελλάδα, οι θέσεις μας φιλτράρονται πάντα μέσα από τις αρχές της βιωσιμότητας». Σημείωσε ότι η κλιματική αλλαγή είναι από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και τα παιδιά μας, και πως «οι Ο.Π. δίνουμε δυναμικό παρών με ολοκληρωμένες βιώσιμες προτάσεις και ανοίγουμε τον δρόμο για την πράσινη μετάβαση».
 
Πρόσθεσε ότι «όλες οι φωνές που ανήκουμε στο προοδευτικό δημοκρατικό τόξο οφείλουμε να αναγνωρίζουμε τους κινδύνους και τις προκλήσεις και να διατηρούμε πάντα ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και πολιτικού διαλόγου, χαράσσοντας το νέο πλαίσιο για την επόμενη μέρα».

 


Πηγή