Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Τουρκία: «Δημοψήφισμα για τη δημοκρατία» ο β’ γύρος των εκλογών, λέει ο Κιλιτσντάρογλου

Χαρακτήρα «δημοψηφίσματος» προσέδωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία καλώντας τους πολίτες – και ιδίως τους νέους – να ψηφίσουν υπέρ της δημοκρατίας.

«Αυτές δεν είναι πλέον εκλογές. Είναι ένα δημοψήφισμα. Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου είναι ξεκάθαρα. Αγαπητή νεολαία, τα μοντάζ και οι συκοφαντίες είναι παντού και πρέπει να πολεμήσουμε όλοι μαζί αυτό το κακό», δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Κιλιτσντάρογλου που κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξασφάλισε περί τα 2,5 εκατομμύρια περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο, ότι χρησιμοποιεί μοντάζ και fake υλικό εναντίον του.

«Μοιραστείτε παντού αυτό το βίντεο!
Όσοι αγαπούν τη χώρα τους να πάνε να
ψηφίσουν. Εντάξει, αν δεν με αγαπάτε,
αλλά πρέπει να αποφασίσετε αν αγαπάτε
τη χώρα σας. Θέλετε να έλθουν άλλα δέκα
εκατομμύρια Σύριοι; Μην ξεχνάτε, θα
ψηφίσετε για τον εαυτό σας, όχι για
μένα», είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

Ο Ερντογάν καλεί τη νεολαία να ψηφίσει
για το μέλλον

Έκκληση στους νέους να ψηφίσουν στον β΄ γύρο των εκλογών απηύθυνε και ο Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι στις δύο δεκαετίες που βρίσκεται το κόμμα του στην εξουσία, εργάστηκε για να προστατέψει τις ελευθερίες τους. «Δεν παρενέβημεν στον τρόπο ζωής οποιουδήποτε νέου, ούτε επιτρέψαμε σε οποιονδήποτε να παρέμβει στον τρόπο ένδυσης του άλλου, τον τρόπο σκέψης του, τις προσδοκίες ή τα γούστα του», είπε.

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Παίρνουμε εντολές από τον Θεό -Η αναφορά στη «γεωγραφία της καρδιάς μας»

Τουρκικές εκλογές: Δεν κατέληξαν σε συμφωνία Κιλιτσντάρογλου και Σινάν Ογκάν

Και μέσω Twitter εξαπέλυσε
νέα επίθεση κατά του Κιλιτσντάρογλου
καλώντας τη νεολαία της Τουρκίας «να
μη δίνει προσοχή στα ψέμματα εκείνων
που θέλουν να μοιραστούν μαζί σας τις
πολιτικές τους αποτυχίες και τη ζοφερή
εικόνα που προσπαθούν να παρουσιάσουν».

Ο Ερντογάν έταξε νέα σπίτια για τους
σεισμόπληκτους μέχρι το Νοέμβριο

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα παραδώσει την πρώτη παρτίδα νέων σπιτιών σε σεισμόπληκτους μέχρι τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο, υποστηρίζοντας ότι θα είναι προτεραιότητά του η ανοικοδόμηση των περιοχών που ισοπέδωσε το διπλό, φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου τον περασμένο Φεβρουάριο στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο Ερντογάν επισκέφθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τέσσερις από τις 11 σεισμόπληκτες περιοχές συνοδευόμενος από τον ελάσσονα κυβερνητικό του εταίρο, τον ακροδεξιό ηγέτη του MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί και τον επικεφαλής του Κόμματος Νέας Ευημερίας (YPR) Φατίχ Ερμπακάν.


Πηγή