Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπέμπει SOS για τη χρήση βεγγαλικών – Σοβαρά και μη αναστρέψιμα περιστατικά κάθε χρόνο

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», εν όψει Πάσχα, τονίζει, για ακόμη μια φορά, ότι κροτίδες και βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα.

Τα υλικά αυτά «στα χέρια των παιδιών γίνονται φονικά όπλα απειλώντας τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και την ίδια τους τη ζωή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:
 
«Τα στοιχεία, που κάθε χρόνο δημοσιοποιούνται αντιπροσωπεύουν περιστατικά παιδιών, οικογενειών, ανθρώπων που ζουν γύρω μας και αναπάντεχα βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επιμένει στην τεράστια σημασία της πρόληψης. Αρκετά είναι τα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα που έχει μέχρι σήμερα διαχειριστεί ο Οργανισμός και τα οποία πέρα από σοβαρές, πολλές φορές μη αναστρέψιμες σωματικές βλάβες, προκαλούν και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία είναι δεδομένες. Οφείλουμε όμως και εμείς ως γονείς να ενημερώσουμε τα παιδιά μας και να τα βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο και τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει η χρήση βεγγαλικών και κροτίδων.

Ιδιαίτερα τις μέρες του Πάσχα,  όπου το φαινόμενο αυτό βρίσκεται σε έξαρση αποτελώντας μία άτυπη «παράδοση», γνωρίζουμε όλοι πόσο εύκολο είναι να προμηθευτεί κάθε παιδί αυτά τα είδη αφού η πώλησή τους γίνεται ανεξέλεγκτα ακόμη και σε συνοικιακά καταστήματα. Πρέπει όμως πάντα να θυμόμαστε τις εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις που έχει η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών από τα παιδιά».


Πηγή