Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Χριστοδουλάκης: Η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής δεν είναι υπό διαπραγμάτευση

«Με τους υφιστάμενους συσχετισμούς δεν γίνεται άλλη κυβέρνηση. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή, αλλαγή πολιτικής», τόνισε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όσον αφορά το ζήτημα της μετεκλογικής συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Χριστοδουλάκης ξεκαθάρισε: «Καταθέτουμε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα το οποίο δίνει λύσεις, είναι το δικό μας σχέδιο για το πώς μπορεί η χώρα να προχωρήσει μπροστά και ζητάμε ισχυρή εντολή. Έχουμε πει ξεκάθαρα πολλές φορές ότι η αυτόνομη πορεία μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου αναφέροντας ότι «ο κ. Καμμένος είναι Υπουργός Άμυνας και διατυπώνει τις θέσεις της κυβέρνησης. Από τη στιγμή που ειπώθηκε και από τον κ. Παππά και από τον κ. Κατρούγκαλο και από τον κ. Βούτση ότι αυτές δεν είναι οι θέσεις της κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος δεν έχει δικαίωμα να βγαίνει έξω και να λέει τη γνώμη του. Τη γνώμη μας τη λέμε από τον καναπέ μας. Όταν έχουμε θεσμικό ρόλο, εκφράζουμε τις θέσεις της χώρας μας στο εξωτερικό.

Το θέμα, όμως, είναι τι κάνει ο κ. Τσίπρας, όσον αφορά τη στάση του κ. Καμμένου. Παρακολουθούμε τον απόλυτο κυνισμό σε όλα αυτά που γίνονται, απλά και μόνο για να διατηρήσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή και να κρατήσουν την καρέκλα τους. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και έχουν και πάρα πολλές προεκτάσεις».

Ακόμη για την περικοπή των συντάξεων ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο το τί γίνεται από 1/1/2019, γιατί ο Νόμος Κατρούγκαλου έχει ήδη κόψει συντάξεις σε αυτούς που βγήκαν από το 2016, έχει ήδη κόψει τις συντάξεις χηρείας, έχει φέρει ήδη τεράστιες αλλαγές που οδηγούν σε ένα συνταξιοδοτικό που δίνει ψίχουλα, χωρίς, όμως, να λύνει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροπρόθεσμα.

localStorage.clear();


Πηγή