Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Claire Miller: Η συγκλονιστική ιστορία της έφηβης σταρ του TikTok που δολοφόνησε την ανάπηρη αδελφή της

Ο αριθμός των ακολούθων της Claire Miller στο TikTok εκτοξεύτηκε σε ανησυχητικό βαθμό αφότου μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο μεγαλύτερη αδελφή της, τον Φεβρουάριο του 2021.

Η εξάπλωση της απήχησης των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok, έχει κάνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αισθάνονται λιγότερο μόνοι. Τα social media προσφέρουν στη νεολαία της Γενιάς Z μια εξαιρετική διέξοδο ώστε να συνδεθούν με άλλους ανθρώπους. Για την Claire Miller, ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς φέρεται να σκότωσε την αδελφή της προκειμένου να τραβήξει την προσοχή.

Η Miller είχε συγκεντρώσει έναν εντυπωσιακό αριθμό -περίπου 22.000- ακολούθων στο TikTok, πρωταγωνιστώντας σε σύντομα βίντεο συγχρονισμού χειλιών. Στην πραγματικότητα, όμως, η 14χρονη περνούσε τις μέρες της ανάμεσα σε 550 αδιάφορους μαθητές στο Lancaster Country Day School. Η οικογενειακή της ζωή στην Πενσιλβάνια φαινόταν ακόμα λιγότερο λαμπερή, καθώς συχνά ένιωθε ότι η 19χρονη αδελφή της, Helen, την επισκίαζε.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση 23χρονης από κρουαζιερόπλοιο -Επτά χρόνια αργότερα, η οικογένειά της έλαβε ένα email

Φρίκη στη Γερμανία: Δύο κορίτσια, ηλικίας 12 και 13 ετών, ομολόγησαν τη δολοφονία 12χρονης φίλης τους

Έχοντας διαγνωστεί με εγκεφαλική παράλυση, η Helen ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο και χρειαζόταν συνεχή φροντίδα. Η Miller βοηθούσε επί χρόνια την αδελφή της, πριν προβεί στο τραγικό έγκλημα στις 22 Φεβρουαρίου 2021. Όπως αναφέρει η Daily Beast, η Helen κοιμόταν όταν η Miller τη δολοφόνησε με κουζινομάχαιρο. Στη συνέχεια η Miller κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφτασε όταν οι τραγικοί γονείς της ξυπνούσαν.

«Όταν έμαθα για αυτό, ταράχτηκα κι εγώ ο ίδιος από τις λεπτομέρειες που μου είχαν αναφερθεί», δήλωσε ο Tom Rudzinski, αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Manheim. «Δεν ξέρω αν είχα συμμετάσχει ποτέ ξανά σε κάτι τόσο θλιβερό όσο αυτό» υποστήριξε.

Οι ακόλουθοι της Claire Miller στο TikTok

Η Claire Elaina Miller γεννήθηκε το 2007 στο Lancaster της Πενσιλβάνια και μεγάλωσε με τους στοργικούς γονείς της, Mark και Marie Miller. Ενώ επρόκειτο για ένα υγιές παιδί, η μεγαλύτερη αδελφή της, η Helen, γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση. Η τελευταία πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της σε αναπηρικό αμαξίδιο και χρειαζόταν συχνά βοήθεια για την εξυπηρέτηση των αναγκών της.

Τόσο η Μίλερ λοιπόν όσο και η μεγαλύτερη αδελφή της φοιτούσαν στο Lancaster Country Day School. Μετά το σχολείο, η Μίλερ περνούσε τις μέρες της κυρίως στο δωμάτιό της, δημοσιεύοντας βίντεο στον λογαριασμό της @spiritsandsuchconsulting TikTok, όπως αναφέρει το The Tab.

 Η Claire (αριστερά) και η Helen Miller
Η Claire (αριστερά) και η Helen Miller / Φωτογραφία: Lancaster County District Attorney

Τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο ήταν ακίνδυνα και έδειχναν τη Μίλερ να τραγουδάει ποπ τραγούδια ή να χορεύει στο δωμάτιό της. Άλλα απεικόνιζαν τον χαρούμενο πατέρα της να κάνει αστείες γκριμάτσες, να παίζει κιθάρα ή να αυτοσαρκάζεται στην κάμερα της Miller. Συνήθως αναπαρήγε δημοφιλή anime memes, τα οποία ο πατέρας της πιθανώς έβρισκε κάπως εκκεντρικά.

Άλλα βίντεό της, όμως, είναι πολύ σοκαριστικά. Αν και η σελίδα της Miller στο TikTok κατέβηκε καθώς η σύλληψή της αύξησε τους οπαδούς της, οι χρήστες είχαν ήδη καταγράψει τα πλάνα της και τα είχαν αναδημοσιεύσει στις δικές τους σελίδες. Σύμφωνα με την Daily Mail, ένα από αυτά τα βίντεο έδειχνε ένα ματωμένο γάντι από λάτεξ και μια βελούδινη καμηλοπάρδαλη καλυμμένη με αίμα.

Τελικά, το αν η ίδια η Μίλερ τράβηξε ή όχι τα συγκεκριμένα βίντεο παραμένει μυστήριο. Αλλά τα γεγονότα της 22ας Φεβρουαρίου 2021 είναι πολύ ανατριχιαστικά.

Η Claire Miller δολοφονεί την αδελφή της!

Φαινόταν να είναι ένα κανονικό κυριακάτικο βράδυ όταν τα μέλη της οικογένειας Μίλερ είπαν «καληνύχτα» και πήγαν στα κρεβάτια τους. Χωρίς να είναι σαφές το αν και το για πόσο καιρό η Claire Miller σχεδίαζε να δολοφονήσει την αδελφή της, τρύπωσε στο δωμάτιο της Helen γύρω στη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου κρατώντας ένα κουζινομάχαιρο.

Η Miller μαχαίρωσε την Helen στον λαιμό αρκετές φορές πριν τοποθετήσει ένα μαξιλάρι στο πρόσωπό της. Κάλεσε το 100 στις 1:08 π.μ. και ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει την αδελφή της. Η αστυνομία έφτασε μέσα σε πέντε λεπτά στο τετράγωνο 1500 της Clayton Road και βρήκε τη Miller να περιμένει έξω. «Μαχαίρωσα την αδελφή μου», τους εκστόμισε.

Ένα βίντεο που δείχνει ένα ματωμένο γάντι αναρτήθηκε σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι ο λογαριασμός TikTok της Claire Miller.
Ένα βίντεο που δείχνει ένα ματωμένο γάντι αναρτήθηκε σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι ο λογαριασμός TikTok της Claire Miller / Φωτογραφία: @hubbyhurbbrrd/TikTok

Ενώ οι Αρχές πίστευαν αρχικά ότι η Miller ήταν τραυματισμένη εξαιτίας κάποιου άγνωστου οικογενειακού ατυχήματος, δεν μπορούσαν να μην παρατηρήσουν ότι το μπλε μπλουζάκι της Miller που έφερε τη φάτσα μιας γάτας και το καρό παντελόνι πιζάμας ήταν βουτηγμένα στο αίμα. Το κόκκινο χιόνι κοντά της υποδήλωνε πως είχε προσπαθήσει να καθαρίσει τα χέρια της.

Όταν η Miller είπε στους αστυνομικούς ότι η νεκρή αδελφή της ήταν στο κρεβάτι, η αστυνομία μπήκε στην κατοικία. Κατά τραγικό τρόπο, ο Μαρκ και η Μαρί Μίλερ δεν είχαν ιδέα τι είχε συμβεί μέχρι την ώρα που οι ένοπλοι αστυνομικοί εισήλθαν στον αιματοβαμμένο τόπο του εγκλήματος – και μόνο τότε συνειδητοποίησαν ότι η ανάπηρη κόρη τους είχε μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου.

«Ένας από τους αστυνομικούς αφαίρεσε το μαξιλάρι και είδε ένα μαχαίρι να προεξέχει από τον λαιμό της Έλεν ακριβώς πάνω από το στήθος της. Τα χέρια της Έλεν ήταν ψηλά, κοντά στο κεφάλι της, και η ποσότητα αίματος στο στήθος της Έλεν και στο κρεβάτι ήταν τεράστια» εξηγούσε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, προσπάθησε να επαναφέρει την Έλεν Μίλερ, ενώ περίμενε να φτάσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Δυστυχώς, ήταν πολύ αργά και στις 4:13 π.μ. διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η Claire Miller τέθηκε υπό κράτηση και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Θα δικαστεί ως ενήλικη, καθώς η Πολιτεία της Πενσιλβάνια δεν θεωρεί τη δολοφονία έγκλημα παραβατικότητας.

Η Claire Miller φέρεται να μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την ίδια της την αδελφή
Η Claire Miller φέρεται να μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την ίδια της την αδελφή / Φωτογραφίες: @spiritsandsuchconsulting/TikTok: Lancaster County District Attorney

Είναι ανησυχητικό το ότι οι ακόλουθοι της Miller στο TikTok αυξήθηκαν κατά σχεδόν 11.000 μόλις έγινε γνωστή η είδηση της δολοφονίας και η τελευταία της ανάρτηση είχε εκατομμύρια προβολές – προτού το TikTok αφαιρέσει εντελώς τον λογαριασμό της.

Η 16χρονη σήμερα Miller θα εκτίσει ποινή φυλάκισης από 12,5 έως 40 χρόνια με την κατηγορία της δολοφονίας τρίτου βαθμού, αφού δήλωσε ένοχη αλλά ψυχικά άρρωστη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Λάνκαστερ.


Πηγή