Σάββατο , 25 Μάιος 2024
Διέταξε τον βιασμό μιας 11χρονης για να τιμωρήσει τον αδελφό της!

Διέταξε τον βιασμό μιας 11χρονης για να τιμωρήσει τον αδελφό της!

Συνελήφθη δημογέροντας στην Ινδία

Την κατηγορία ότι διέταξαν τον βιασμό μιας 11χρονης σε αντίποινα για τη συμπεριφορά του αδελφού της, αντιμετωπίζει ο αρχηγός ενός χωριού στην ανατολική Ινδία που συνελήφθη μαζί με έναν άλλον άνδρα.

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε ότι το κοριτσάκι βιάστηκε την Δευτέρα, όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές του κρατιδίου Τζαρκάντ.

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε όταν ο αδελφός της μικρής κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας γειτόνισσάς του, σε ένα χωριό της περιφέρειας Μποκάρο.

Η γειτόνισσα και ο σύζυγός της κατέφυγαν στους δημογέροντες της κοινότητας καταγγέλλοντας το γεγονός. Ένας από αυτούς πρότεινε τότε στον σύζυγο να βιάσει την αδελφή ή την κόρη του δράστη, για να εκδικηθεί την επίθεση που δέχτηκε η γυναίκα του.

«Την οδήγησαν στη ζούγκλα και την βίασαν. Ήρθαν όλοι οι χωρικοί, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Κλαίγαμε, ζητούσαμε βοήθεια όμως κανείς δεν έκανε τίποτα», είπε η μητέρα του κοριτσιού στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-IBN.

Η αστυνομία συνέλαβε τον βιαστή και τον δημογέροντα. Συνελήφθη επίσης και ο αδελφός της 11χρονης για την επίθεση εναντίον της γυναίκας.

Στα απομονωμένα χωριά της Ινδίας οι δημογέροντες έχουν ακόμη σημαντικές εξουσίες και συμμετέχουν στα συμβούλια τα οποία αποδίδουν «δικαιοσύνη» και επιλύουν διενέξεις μεταξύ των κατοίκων. Το κορίτσι που βιάστηκε ανήκε στην κάστα Γκουλγκούλια, που θεωρείται κατώτερη.

Υποθέσεις βιασμών και επιθέσεων σε βάρος γυναικών αποκαλύπτονται ολοένα και συχνότερα την τελευταία περίοδο στην Ινδία, μετά το βιασμό και τον θάνατο μιας νεαρής φοιτήτριας, στα τέλη του 2012.

Το έγκλημα αυτό προκάλεσε κύμα διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα και οδήγησε στην αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να τιμωρούνται αυστηρότερα οι δράστες και να αποδίδεται γρηγορότερα δικαιοσύνη για τα θύματα.

Πηγή: newsbeast.gr