Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
H Apple παραγγέλνει 70-80 εκατ. τεμάχια για το iPhone 6

H Apple παραγγέλνει 70-80 εκατ. τεμάχια για το iPhone 6

Αναμένει τεράστια ζήτηση η εταιρεία

Η Apple ζητά από τους προμηθευτές της να κατασκευάσουν ένα τεράστιο αριθμό των 4.7 και 5.5-ιντσών iPhones εν αναμονή της υψηλής ζήτησης των καταναλωτών, αναφέρει η Wall Street Journal . Η εταιρεία επιδιώκει την παραγωγή μεταξύ 70 και 80 εκατομμύρια μονάδων σε συνδυασμό των 4.7 και 5.5-ιντσών iPhone 6 μέχρι τον Δεκέμβριο, η μεγαλύτερη παραγγελία της μέχρι σήμερα και ένα σημαντικό άλμα από το προηγούμενο έτος, όπου παρήγγειλε μεταξύ 50 και 60 εκατομμυρίων μοντέλα iPhone 5s και τα μοντέλα 5c.

Με υψηλή ζήτηση για iPhone 6, η Apple είναι πιθανό να ελπίζει να αποφύγει την κρίση προσφοράς / ζήτησης που είδαμε πέρσι με το iPhone 5s. Μετά την παρουσίαση του 5s που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013, η Apple είδε απρόσμενα υψηλή ζήτηση για την ναυαρχίδα της, που πιθανόν να οφειλόταν στο νέο ID Touch αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του. Το τηλέφωνο ήταν στο σύντομο ανεφοδιασμό για μεγάλο μέρος του 2013, και ο Tim Cook αργότερα παραδέχτηκε ότι η Apple περίμενε μια πιο ισορροπημένη ζήτηση μεταξύ των iPhone 5s και του iPhone 5c.

Η ζήτηση για το iPhone 6 κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εξαιρετικά υψηλή, δεδομένου ότι σηματοδοτεί και έναν επανασχεδιασμό και την εισαγωγή μιας μεγαλύτερης οθόνης, ένα πολυαναμενόμενο χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να προκαλέσει μία τεράστια εκτίναξη των αναβαθμίσεων τόσο από εκείνους με παλαιότερο μοντέλο iphone όσο και από εκείνους που θέλουν να φύγουν από το android . Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η Apple θα μπορούσε να δει ένα 15 με 20 % άλμα σε πωλήσεις σε σχέση με πέρσι.

Οι συνεργάτες της Apple, Foxconn και Pegatron λέγεται ότι μισθώνουν ένα σημαντικό αριθμό των νέων εργαζομένων για να βοηθήσουν στη συναρμολόγηση του iPhone 6, με τον κύριο προμηθευτή Foxconn να παίρνει επιπλέον 100.000 εργαζόμενους και την Pegatron να προσθέτει άλλους 10.000.

Το 4,7-ιντσών iPhone 6 αναμένεται να μπει στην παραγωγή τον Ιούλιο, ενώ η παραγωγή με την έκδοση 5.5-ιντσών θα αρχίσει τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο. Προς το παρόν, παραμένει ασαφές το αν τα δύο iPhone 6 μοντέλα θα πωλούνται ταυτόχρονα, καθώς φήμες λένε ότι διάφορα θέματα παραγωγής μπορεί να σπρώξουν την έναρξη του 5,5-ιντσών iPhone έως τα τέλη του 2014 ή τις αρχές του 2015.

Πηγή: appleworldhellas.com