Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024
Πέντε γυναίκες δέχθηκαν επίθεση με οξύ σε λιγότερο από 24 ώρες

Πέντε γυναίκες δέχθηκαν επίθεση με οξύ σε λιγότερο από 24 ώρες

Οι δράστες κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν

Τουλάχιστον πέντε νεαρές γυναίκες υπέστησαν τις τελευταίες 24 ώρες επιθέσεις με οξύ από άνδρες που κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Στο πιο πρόσφατο συμβάν, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα επιτέθηκαν με οξύ σε δύο έφηβες 14 και 15 ετών, οι οποίες κατευθύνονταν προς την τοπική αγορά στη Μάστουνγκ, μιας πόλης που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από την Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν.

«Μία από τις κοπέλες τραυματίστηκε στο πρόσωπο και η άλλη στον λαιμό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουάζιρ Λάνγκο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, ο οποίος όμως δεν διευκρίνισε τη σοβαρότητα των τραυματισμών.
Οι δύο έφηβες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να εντοπίσει τους δράστες, τα κίνητρα των οποίων δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα, υπογράμμισε ο αξιωματούχος αυτός.

Χθες δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα έριξαν οξύ στο πρόσωπο τριών γυναικών, οι οποίες είναι όλες περίπου 20 ετών, οι οποίες επέστρεφαν από μια αγορά της Κουέτα, δήλωσε ο Αμπντούλ Ράζακ Σέμα διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

Οι νεαρές γυναίκες έχουν υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο, διευκρίνισε.

Στο Πακιστάν σημειώνονται κάθε χρόνο περισσότερες από 100 επιθέσεις με οξύ εναντίον γυναικών.

Μια τροποποίηση του ποινικού κώδικα, που υιοθετήθηκε στα τέλη του 2011, προβλέπει την επιβολή ποινής κάθειρξης 14 ετών έως και ισόβια για τους δράστες των επιθέσεων αυτών, την ώρα που μέχρι τότε η ανώτατη ποινή ήταν δέκα χρόνια κάθειρξη. Επίσης προβλέπεται η καταβολή προστίμου ενός εκατομμυρίου ρουπίων (περίπου 7.500 ευρώ) για τους ενόχους.

Μετά την τροποποίηση του νόμου αυξήθηκαν σημαντικά οι καταδίκες για τις επιθέσεις με οξύ, όμως παράλληλα πολλαπλασιάζονται και οι υποθέσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς πλέον τα θύματα τείνουν να τις καταγγέλλουν, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Acid Survivors Foundation.

Μετά τα τελευταία περιστατικά στο Μπαλουτσιστάν αυξάνονται σε τουλάχιστον 125 οι επιθέσεις με οξύ εναντίον γυναικών που έχουν καταγραφεί στο Πακιστάν από την αρχή της φετινής χρονιάς, έναντι 143 για το σύνολο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΜΚΟ.

Πηγή: newsbeast.gr