Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Tablet για gamers παρουσίασε η Nvidia

Tablet για gamers παρουσίασε η Nvidia

Διαθέτει τον πανίσχυρο επεξεργαστή Nvidia Tegra K1

Επίσημα παρουσιάστηκε από την Nvidia η gaming ταμπλέτα Shield Tablet, η οποία διαθέτει τον πανίσχυρο επεξεργαστή Nvidia Tegra K1. Το Shield Tablet παρέχει τη δυνατότητα streaming παιχνιδιών από υπολογιστές που διαθέτουν κάρτα γραφικών Nvidia GeForce 6xx ή μεταγενέστερη, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ως Android παιχνιδοκονσόλα που συνδέεται στην τηλεόραση.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει με προεγκατεστημένο το Trine 2 και το Nvidia Shield Hub, ένα κατάστημα με περισσότερες από 400 εφαρμογές/παιχνίδια βελτιστοποιημένα για το Nvidia Shield Tablet. Οι χρήστες έχουν κανονικά πρόσβαση στο κατάστημα Google Play.

«Αν είστε gamer και χρησιμοποιείτε tablet, το Nvidia Shield έχει δημιουργηθεί ειδικά για εσάς» δήλωσε ο Τζεν-Χσουν Χουάνγκ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Παρέχει εξέχουσες επιδόσεις tablet και μοναδικές gaming δυνατότητες για να κρατήσει το ενδιαφέρον ακόμα και των πιο φανατικών παικτών, οπουδήποτε και αν παίζουν».

To tablet διαθέτει διασυνδεσιμότητα Wi-Fi ή Wi-Fi και LTE. Είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις των 16 και των 32 GB, με MicroSD support, ενώ η τιμή του ξεκινά από τα 299 δολάρια. Η τιμή του χειριστηρίου ανέρχεται στα 59,99 δολάρια, ενώ του καλύμματος στα 39. Οι προπαραγγελίες είναι δυνατές ήδη στις ΗΠΑ, τον Καναδά και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα).

Τα χαρακτηριστικά του Nvidia Shield Tablet

– Οθόνη 7.9” IPS Full HD (1920 x 1080)
– Υποστήριξη γραφίδας Direct Stylus 2 με 3D Paint
– Επεξεργαστής Nvidia Tegra K1 2.2GHz
– Μνήμη RAM 2GB
– Αποθηκευτικός χώρος 16GB/32GB (επέκταση με microSD έως 128GB)
– Κάμερα 5MP
– Εμπρόσθια κάμερα 5MP
– 2x ηχεία stereo τοποθετημένα στην πρόσοψη
– dualband WiFi 802.11 a/b/g/n, WiFi MIMO, Bluetooth 4.0, GPS/GLONASS, 3G, επιλογή LTE, miniHDMI
– Λειτουργικό σύστημα Android 4.4.2 KitKat
– Μπαταρία Li-ion με αυτονομία 10 ωρών
– Διαστάσεις 221 x 126 x 9.2mm
– Βάρος 390 gr

Πηγή: newsbeast.gr