Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Είσαι single; Τότε έχεις ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα τις ώρες του ύπνου

Η αλήθεια είναι πως ο ύπνος είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Μπορεί να είναι ωραίο να αγκαλιάζεις κάποιον και να αποκοιμάσαι επάνω του ενώ παρακολουθείτε μια ταινία ωστόσο ο μοναχικός ύπνος προτιμάται από πολλούς.

Είτε είσαι single είτε απλά επιλέγεις να κοιμηθείς σε ξεχωριστό κρεβάτι από τον σύντροφό σου, υπάρχουν μερικά πράγματα που οφείλεις να γνωρίζεις για αυτή την στάση ζωής.

Σύμφωνα με έρευνες των τελευταίων ετών, υπάρχουν αρκετά σημαντικά οφέλη όταν επιλέγεις να κοιμάσαι μόνος. Είναι σπάνιο να βρεις ένα άτομο με τις ίδιες ακριβώς συνήθειες και ρουτίνες ύπνου οπότε το να μοιράζεσαι ένα κρεβάτι είναι συχνά μια δύσκολη υπόθεση. 

Ο καθημερινός ύπνος με ένα άλλο άτομο θα μπορούσε να διαταράξει εντελώς τη φυσική ροή ανάπαυσής σου, ακόμη και να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Μια έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Λιντς και το Silentnight διαπίστωσε ότι το 29% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο σύντροφός τους ήταν εμπόδιο στον ύπνο τους. Μια κακή ρουτίνα ύπνου μπορεί να βλάψει τα πάντα, από τη διάθεσή σου μέχρι το δέρμα και τις διατροφικές σου συνήθειες.

Όταν αποφασίζεις μόνος για το πρόγραμμα ύπνου σου ξεκουράζεσαι πάντα καλύτερα και φυσικά δεν έχεις πολλές πιθανότητες να ξυπνήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν θα έχεις κάποιον να σου τραβάει τα παπλώματα, ούτε να ροχαλίζει αλλά ούτε και να σε ξυπνάει για νερό.

Μην ξεχνάς πως ο καλός και επαρκής ύπνος είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για το σώμα σου. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο εγκέφαλος αποθηκεύει πληροφορίες ενώ δίνει επίσης στα κύτταρα την ευκαιρία να επισκευαστούν ενώ επαναφορτίζουν την ενέργειά σου για την επόμενη ημέρα.

Δες επίσης: Μήπως σε χώρισε για την οικονομική σου κατάσταση; Τι πρέπει να κάνεις

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com


Πηγή