Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Το φρούτο που εκτοξεύει τη γυναικεία απόλαυση στο σεξ

Το φρούτο που εκτοξεύει τη γυναικεία απόλαυση στο σεξ

Μία ακόμη υπερ-τροφή έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα ήδη γνωστά αφροδισιακά, όπως τα στρείδια, η μαύρη σοκολάτα και η καυτερή πιπεριά.

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Gynecology and Obstetrics δείχνει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν συστηματικά ένα συγκεκριμένο φρούτο απολαμβάνουν περισσότερη ικανοποίηση στο σεξ.

Τα ερευνητικά δεδομένα αφορούσαν σε 731 σεξουαλικά ενεργές Ιταλίδες ηλικίας 18-43 ετών. Καμία από αυτές δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν κάποια σεξουαλική διαταραχή και καμία δεν είχε ιστορικό κατάθλιψης ή χρόνιας πάθησης.

Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: ορισμένες από αυτές έτρωγαν συχνά μήλα (ένα ή δύο την ημέρα) και οι υπόλοιπες δεν έτρωγαν σχεδόν καθόλου (έως μισό μήλο την ημέρα).

Στη συνέχεια, οι ερευνητές χορήγησαν το εγκεκριμένο ερωτηματολόγιο FSFI (Δείκτης Γυναικείας Σεξουαλικής Λειτουργίας), το οποίο αποτελείται από 19 ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική λειτουργία, τη συχνότητα του σεξ, τον οργασμό και τη γενικότερη ικανοποίηση από το σεξ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η καθημερινή κατανάλωση του φρούτου συνδέεται άμεσα με την υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ.

Πώς προκύπτουν όμως αυτά τα οφέλη συγκεκριμένα από το μήλο; Η πιο πιθανή θεωρία είναι ότι το μήλο, όπως το κόκκινο κρασί και η μαύρη σοκολάτα, περιέχει πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές ουσίες που διευκολύνουν τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα, ενισχύοντας έτσι την ερωτική διέγερση.

Παράλληλα, η φλούδα του μήλου περιέχει μια μοναδική πολυφαινόλη (phloridzin), η οποία αποτελεί φυτικό οιστρογόνο. Η δομή του είναι όμοια με αυτή της οιστραδιόλης, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία λίπανσης του κόλπου.

 

Πηγή: onmed.gr