Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Το πολύ σεξ… δε φέρνει την ευτυχία

Το πολύ σεξ… δε φέρνει την ευτυχία

Σημασία έχει η ποιότητα όχι η ποσότητα, λένε αμερικανοί ερευνητές

Αν πιστεύετε ότι όσο περισσότερο σεξ κάνετε, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είστε… μάλλον απατάσθε.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να υποστηρίζει μια ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους οποίους το πολύ σεξ… δε φέρνει την ευτυχία. Το αντίθετο μάλιστα.

Οι αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν, ότι το συχνό σεξ μπορεί να «χάνει» σε αυθορμητισμό, ρομάντζο και επιθυμία. Υποστηρίζουν, ότι το σεξ έχει να κάνει περισσότερο με την ποιότητα και όχι με την ποσότητα και πως το πολύ συχνό σεξ μπορεί τελικά να κουράσει τα ζευγάρια.

Η ομάδα των ερευνητών από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon υποστηρίζουν ακόμη, ότι η σχέση ανάμεσα στο σεξ και την ευτυχία, όπως είχαν βρει προηγούμενες έρευνες, δεν είναι και τόσο απλή όσο φαίνεται.

Για παράδειγμα, όταν στην αρχή είναι κανείς ευτυχισμένος μπορεί να κάνει περισσότερο σεξ, ή όταν είναι υγιής μπορεί και να κάνει περισσότερο σεξ και να νιώθει πιο ευτυχισμένος.

Για τις ανάγκες της μελέτης της τους οι ερευνητές ζήτησαν από 128 ζευγάρια (ηλικίας 35-65 ετών) να κάνουν περισσότερο σεξ και σύμφωνα με τα ευρήματά τους, το πιο συχνό σεξ δεν έκανε τα ζευγάρια πιο ευτυχισμένα. Ένας από τους λόγους για τους οποίους συνέβαινε αυτό, ήταν γιατί η αυξημένη συχνότητα οδήγησε σε μια μείωση της επιθυμίας και της λαχτάρας για σεξ.

«Η επιθυμία για σεξ μειώνεται πιο γρήγορα απ’ ό,τι η απόλαυση του σεξ τη στιγμή που θα αρχίσει» σχολίασε ο ερευνητής Tamar Krishnamurti από το τμήμα Μηχανικών και Δημόσιας Πολιτικής, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα ζευγάρια να βελτιώσουν τόσο τη σεξουαλική τους ζωή, όσο και τα επίπεδα ευτυχίας τους.

«Αντί να εστιάζουν στην αύξηση της σεξουαλικής συχνότητας στα επίπεδα που βίωναν στην αρχή της σχέσης τους, τα ζευγάρια μπορεί να πρέπει να δουλέψουν στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος που θα ενισχύσει την επιθυμία για σεξ… με αποτέλεσμα το σεξ να γίνει πιο διασκεδαστικό» κατέληξε ο ίδιος.

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr