Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αποθεώνει Ολυμπιακό στη Gazzetta dello Sport ο Μαρτίνς

Αποθεώνει Ολυμπιακό στη Gazzetta dello Sport ο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε δηλώσεις στην ιταλική εφημερίδα και είπε τα καλύτερα για τον τρόπο δουλειάς των ερυθρόλευκων.

Ολυμπιακός και Μαρτίνς κερδίζουν συνεχώς πόντους στο εξωτερικό λόγω της φετινής πορείας της ομάδας, ειδικά μετά την πρόκριση επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Αυτή η… τόνωση του πρεστίζ φαίνεται και από το γεγονός ότι η Gazzetta dello Sport έκανε θέμα για τον Πορτογάλο προπονητή, ο οποίος αφού αρχικά αναφέρθηκε στους Τζιοβάνι Τραπατόνι και Αρίγκο Σάκι ως τους Ιταλούς προπονητές που μελέτησε και επηρεάστηκε, για να επικεντρωθεί στη συνέχεια στους ερυθρόλευκους.

«Στην Πορτογαλία δεν υπάρχουν πολλά κλαμπ στο κορυφαίο επίπεδο. Πριν από τρία χρόνια γνώρισα τον Καρεμπέ, ο οποίος μου μίλησε για το πρότζεκτ του κλαμπ. Είναι κορυφαία ομάδα, η πρώτη στην Ελλάδα, γνωστή στην Ευρώπη με εκατομμύρια οπαδούς», είπε ο Μαρτίνς για το πώς άρχισαν όλα, για να αναφερθεί αμέσως μετά στο πώς εξελίσσεται η ομάδα με βάση τα «θέλω» του.

«Η ομάδα έχει μεγαλώσει, μπορεί και δουλεύει καλά. Είναι μια μίξη έμπειρων, νέων και φιλόδοξων ανθρώπων, με σωστό χαρακτήρα και πνεύμα, με δίψα για νίκη. Ο Βαλμπουενά έχει μεγάλη ποιότητα. Τον ήξερα καλά, αλλά δεν περίμενα να θέσει έτσι τον εαυτό του στους νέους.

Έχει κάνει φανταστική δουλειά, είναι επαγγελματίας και γενναιόδωρος. Και νέοι παίκτες όπως ο Σενεγαλέζος Ουσεϊνού Μπα, έχει βελτιωθεί τόσο πολύ πνευματικά και τακτικά, ώστε να είναι έτοιμος για μεγαλύτερη ομάδα», τόνισε ο Πορτογάλος, ο οποίος ρωτήθηκε για τον φετινό όμιλο του Champions League, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τις Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ.

«Η μεγαλύτερη διαφορά είναι η οικονομική. Το δικό μας μπάτζετ ήταν μακριά από τα δικά τους, αλλά η διαφορά στο γήπεδο δεν φάνηκε ότι είναι το ίδιο μεγάλη, αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι στο Μόναχο και την ήττα με 2-0. Η Μπάγερν για μένα ήταν το φαβορί για τον τίτλο ενώ ο Λεβαντόφσκι ένας καταπληκτικός επιθετικός», απάντησε, για να κλείσει με μια… προειδοποίηση προς τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο, τον συμπατριώτη και φίλο προπονητή της Γουλβς, με την οποία εκκρεμεί η ρεβάνς του 1-1 στο Καραϊσκάκη για τους «16» του Europa League.

«Όλα είναι πιθανά με την ομάδα του φίλου μου Νούνο. Το πρώτο παιχνίδι ήταν ισορροπημένο».


Πηγή