Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Αϊντχόφεν, Άγιαξ και Φέγενορντ θα δώσουν το 10% των εσόδων τους στις υπόλοιπες ομάδες

Μπορεί Αϊντχόφεν και Άγιαξ να αγωνίζονται στους ομίλους του Champions League της σεζόν 2018-19, ωστόσο άλλος εκπρόσωπος της χώρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν υπάρχει, ενδεικτικό της πτώσης που καταγράφει το ολλανδικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, η οποία προκαλείται κυρίως λόγω της έλλειψης σοβαρού ανταγωνισμού στην Ερεντιβίζιε τα τελευταία χρόνια.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στους υπόλοιπους συλλόγους -πλην των τριών «μεγάλων, μαζί με τη Φέγενορντ. Έτσι, οι τρεις σύλλογοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια ριζοσπαστική κίνηση, με σκοπό τη βελτίωση τόσο του πρωταθλήματος όσο και γενικότερα του ποδοσφαιρικού προϊόντος στη χώρα.

Έτσι, λοιπόν, συμφώνησαν να παραχωρήσουν το 10% των εσόδων τους από τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στις υπόλοιπες 15 ομάδες που συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία. Μόνο που σε αυτό υπάρχει ένας αστερίσκος: Αϊντχόφεν, Άγιαξ και Φέγενορντ θέλουν ως αντάλλαγμα από την πλευρά των «μικρών» να καταργήσουν τον συνθετικό χλοοτάπητα στα γήπεδά τους (όσοι διαθέτουν τέτοιον).

localStorage.clear();


Πηγή