Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

«Βασίλισσα» της Αφρικής για πρώτη φορά στην ιστορία της η Σενεγάλη -Επικράτησε στα πέναλτι της Αιγύπτου

Η Σενεγάλη στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της «βασίλισσα» της Αφρικής στο ποδόσφαιρο, καθώς επικράτησε της Αιγύπτου στα πέναλτι.

Σε ένα παιχνίδι που πήγε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των εκτελέσεων από τα 11 μέτρα, οι Σενεγαλέζοι επικράτησαν με 4-2 (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση) των Αιγυπτίων και κατέκτησαν το πρώτο τους Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, που διεξήχθη στη Γιαουντέ του Καμερούν, η ομάδα του Αλιού Σισέ επικράτησε αυτής του Κάρλος Κεϊρός, που είναι η πολυνίκης του θεσμού (με 7 κατακτήσεις), για να πανηγυρίσει τον παρθενικό της τίτλο στον θεσμό.

Μετά από τέσσερις σερί αγώνες που οδηγήθηκαν στην παράταση και δύο νίκες στα πέναλτι (Καμερούν και Ακτή Ελεφαντοστού) αυτήν τη φορά οι «φαραώ» δεν μπόρεσαν να μείνουν το ίδιο ψύχραιμοι στη… ρωσική ρουλέτα.

Ένα δοκάρι του Αμπντελμονέμ στη δεύτερη εκτέλεση και μία απόκρουση του Μεντί στο 4ο του Λασίν, έδωσαν την ευκαιρία στη Σενεγάλη, που έχασε μόνο ένα πέναλτι με τον Σαρ, να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της διοργάνωσης.

Οι νικητές, που είδαν τον μεγάλο τους σταρ, τον Μανέ, να μην μπορεί να σκοράρει από τα έντεκα βήματα στο 7′ (αλλά να είναι αυτός που πέτυχε το νικητήριο πέναλτι), ολοκλήρωσαν αήττητοι το τουρνουά (5 νίκες και 2 ισοπαλίες), με μόλις δύο γκολ παθητικό, ενώ συμπλήρωσαν 18 επίσημα ματς χωρίς να γνωρίζουν τι θα πει να φεύγεις με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά την Αίγυπτο, που έχασε την ευκαιρία να φτάσει στο 8ο τρόπαιο, παρέμεινε χωρίς νίκη στην κανονική διάρκεια της νοκ άουτ φάσης. Κράτησε ανέπαφη την εστία της στα 5 από τα 7 παιχνίδια που έδωσε και μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Νιγηρία μέτρησε 2 νίκες και 4 ισοπαλίες.


Πηγή