Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Βραβεία ΠΣΑΤ: Κορυφαίοι Ντρισμπιώτη και Τεντόγλου -Καλύτερη ομάδα η Εθνική πόλο Ανδρών, προπονητής ο Πομάσκι

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στις γυναίκες και Μίλτος Τεντόγλου στους άνδρες αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές για το 2022 στα ετήσια βραβεία του ΠΣΑΤ.

Εκτός των Ντρισμπιώτη και Τεντόγλου, έλαμψε και το «άστρο» της Εθνικής πόλο Ανδρών, αλλά και του Γιώργου Πομάσκι.

Η εκδήλωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και -όπως κάθε χρόνο- αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι του έτους στον ελληνικό αθλητισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εφετινή γιορτή του ΠΣΑΤ ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Διακογιάννη, ενώ -όπως γνωστοποιήθηκε- από φέτος το κάθε βραβείο κορυφαίου αθλητή θα φέρει το όνομά του. Αυτό της καλύτερης αθλήτριας θα έχει το όνομα του Πέτρου Λινάρδου.

Ντρισμπιώτη: Με είπατε βιονική, είμαι και το χαίρομαι

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη / Φωτογραφία: Intime-ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη / Φωτογραφία: Intime-ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κέρδισε τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας για το 2022, καθώς συγκέντρωσε την προτίμηση της πλειοψηφίας των αθλητικών συντακτών.

Η 38χρονη Καρδιτσιώτισσα εξαργύρωσε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 20 χλμ. και στα 35 χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου και επικράτησε στην τελική τριάδα της Άννας Κορακάκη και της Ελίνας Τζένγκο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ο Γιώργος Αυγενάκης και ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος / Φωτογραφία: Intime-ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ο Γιώργος Αυγενάκης και ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος / Φωτογραφία: Intime-ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Είμαι μεγάλη μου τιμή. Όλοι οι αθλητές προσπαθούμε για τη νίκη. Με είπατε βιονική, είμαι και το χαίρομαι. Είναι πολλά τα χρόνια προσπάθειας, υπομονής και επιμονής» δήλωσε η πρωταθλήτριά του βάδην, η οποία παρέλαβε το βραβείο από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Τεντόγλου: Είναι τιμή μου που κάνω τους Έλληνες να νιώθουν όμορφα

Ο Μίλτος Τεντόγλου / Φωτογραφία: Intime-ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Ο Μίλτος Τεντόγλου / Φωτογραφία: Intime-ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε κορυφαίους στους άνδρες, κάτι απόλυτα λογικό, καθώς σάρωσε τα μετάλλια στο μήκος, τόσο στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα που έλαβε μέρος όσο και στο Ευρωπαϊκό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, ήταν «χρυσός» στο Παγκόσμιο Κλειστού (Βελιγράδι), όπου σημείωσε και πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμά του, «ασημένιος» στο Παγκόσμιο Ανοικτού (Όρεγκον) και πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοικτό (Μόναχο), με ρεκόρ αγώνων, στην πιο παραγωγική του χρονιά από άποψης μεταλλίων σε κορυφαίες διοργανώσεις.

Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε διαμάντι στη σειρά μίτινγκ Diamond League. Συμπεριλήφθηκε στην τελική τριάδα των υποψηφίων για τον τίτλο του Ευρωπαίου αθλητή για το 2022, ενώ τον Αύγουστο αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στην Ευρώπη, μέσα από την ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.

«Δεν ξεχωρίζω κάτι συγκεκριμένο, αφιερώνω το βραβείο στον Γιώργο Πομάσκι. Είναι δουλειά πολλών χρόνων. Δουλεύουμε σκληρά και προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Είναι τιμή μου που κάνω τους Έλληνες να νιώθουν όμορφα και θα προσπαθήσω να συνεχίσω να τους κάνω να είναι περήφανοι. Νο 1 στόχος είναι το Παρίσι», είπε εν μέσω αποθέωσης ο Τεντόγλου, παίρνοντας το βραβείο από τα χέρια του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου.

Βραβεία ΠΣΑΤ: Κορυφαία ομάδα η Εθνική πόλο Ανδρών

Ο προπονητής της Εθνικής πόλο Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος / Φωτογραφία: Eurokinissi-ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ο προπονητής της Εθνικής πόλο Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος / Φωτογραφία: Eurokinissi-ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κορυφαία ομάδα για το 2022 ψηφίστηκε η Εθνική πόλο Ανδρών, με το βραβείο να το παραλαμβάνει ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Θοδωρής Βλάχος, δηλώνοντας: «Οι πρωταγωνιστές δεν είναι εδώ, αγωνίζονται στο Champions League. Είμαστε εμείς εδώ για το τιμητικό έπαθλο. Όπως και πέρυσι είμαστε σε αυτή τη θέση, πρέπει να είναι χαρούμενος ο πρόεδρος της ΚΟΕ γιατί είναι όλες οι ομάδες του πόλο εδώ. Οι επιτυχίες έρχονται από τις καλές συνεργασίες όλων. Εμείς καθοδηγούμε κορυφαίους αθλητές, με πραγματικό ήθος που συνεχίζουν να ονειρεύονται και να διεκδικούν μεγάλους στόχους. Τους λέμε να προχωράμε χωρίς τυμπανοκρουσίες και με ταπεινότητα, όπως πάντα».

Την απονομή έκαναν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, και ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ, Στέφανος Αυγουλέας. «Ο ελληνικός αθλητισμός στάθηκε όρθιος και αυτό το οφείλουμε στα παιδιά και στον αθλητικό Τύπο, όπως και στην πολιτεία που προπαρασκευάζει τις επιτυχίες. Τα χρήματα προς τον αθλητισμό δεν είναι κόστος είναι επένδυση», είπε ο κ. Μαυρωτάς.

Βραβεία ΠΣΑΤ: Κορυφαίος προπονητής ο Πομάσκι

Γιώργος Πομάσκι / Φωτογραφία: Intime-ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Γιώργος Πομάσκι / Φωτογραφία: Intime-ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο Γιώργος Πομάσκι αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής για το 2022 στα βραβεία του ΠΣΑΤ. Υπό τις οδηγίες του έμπειρου προπονητή, ο Χρήστος Τεντόγλου κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθησαν μέσα στη χρονιά, ενώ πανηγύρισε και την κατάκτηση του διαμαντιού στη σειρά μίτινγκ Diamond League.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο έμπειρος προπονητής του στίβου έκανε ειδική αναφορά στον Τεντόγλου, λέγοντας: «Χωρίς αυτόν (τον Τεντόγλου) δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα. Ο προπονητής θέλει τον αθλητή να είναι αφοσιωμένος και προσηλωμένος. Σε ευχαριστώ Μίλτο! Είμαστε χαρούμενοι στον ΣΕΓΑΣ γιατί παίρνουμε τις πρώτες θέσεις. Εύχομαι όλοι μαζί να φτιάξουμε καλύτερες συνθήκες για τις επόμενες γενιές. Κανένας δεν μπορεί να πει ποιο είναι το ταβάνι για τον Μίλτο».

Οι κορυφαίοι αθλητές με αναπηρία και η καλύτερη ομάδα

Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε ο κολυμβητής Δημοσθένης Μιχαλετζάκης. «Ευχαριστώ πολύ για την τιμή και το δεύτερο βραβείο μου. Επόμενος στόχος είναι οι Παρολυμπιακοί Αγώνες. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας, στην προσπάθειά μας», είπε και ζήτησε μεγαλύτερη στήριξη και ανάδειξη της προσπάθειας από τα ΜΜΕ για τους Παρολυμπιονίκες μας και την προβολή τους.

Καλύτερη αθλήτρια με αναπηρία η κολυμβήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου. «Έχω δώσει τον καλύτερο εαυτό μου, με βοήθησαν ο προπονητής και η φυσικοθεραπεύτριά μου. Είναι σημαντικό το μήνυμα που δίνουμε οι αθλητές με αναπηρία, δίχως να παρεμποδίζονται. Νιώθω άβολα, είναι ένα μεγάλο βραβείο και έγινε πραγματικότητα ένας στόχος μου. Όπως και στο εξωτερικό θα πρέπει να αρχίσει να γίνεται κατανοητό και εδώ το θέμα της ισότητας των αθλητών».

Η Εθνική μπάσκετ Γυναικών Κωφών αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα αθλητών/τριών με αναπηρία για το 2022. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέλαβε την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών που έγιναν στη Βραζιλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βραβεία ΠΣΑΤ: Συγκίνησε η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Ο Αλέξανδρος Νικολΐδης / Φωτογραφία: Intime-ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Ο Αλέξανδρος Νικολΐδης / Φωτογραφία: Intime-ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όταν ακολούθησε η βράβευση στη μνήμη του Ολυμπιονίκη του ταεκβοντό, Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Το βραβείο παρέλαβε η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία δήλωσε: «Δύσκολη και όμορφη βραδιά για την οικογένειά μας. Έχουμε στο σπίτι πάντα το βραβείο του ΠΣΑΤ το 2008. Εύχομαι να μην υπήρχε λόγος να είμαι εδώ εγώ.

»Έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε σεισμοπαθείς, η δημοπρασία που γίνεται έχει ξεπεράσει πολύ την αξία για τις δάδες του. Ο Αλέξανδρος δεν διαβρώθηκε από την επιτυχία, έγινε πιο ταπεινός και κοινωνικά ευαίσθητος. Γι΄αυτό έδωσε σε δημοπρασία τα μετάλλια, όλοι ξέρετε πόσος κόπος, αίμα και προσπάθεια χρειάζεται για ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Του έχω υποσχεθεί ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τις αξίες που κληροδότησε σε εμένα και στα παιδιά μας. Να έχετε υγεία, αν υπάρχει αυτό υπάρχουν όλα».

Η Δώρα Τσαμπάζη / Φωτογραφία: Intime-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Η Δώρα Τσαμπάζη / Φωτογραφία: Intime-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την αγάπη του προς τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό βραβεύτηκε και ο Μιχάλης Μουρούτσος. «Ευχαριστώ για την ιδιαίτερη βράβευση. Στον αθλητισμό κερδίζεις και φίλους. Το 1996 είχα την τύχη να γνωρίσω έναν υπέροχο άνθρωπο. Με μεγάλη ψυχή, δοτικός και δίκαιος προς όλους. Έχουμε ζήσει με τον Αλέξανδρο δυνατές στιγμές. Ο θάνατός του συγκλόνισε τη χώρα και τα λόγια του ήταν αυτά που ένωσαν τη χώρα. Μαθήματα ζωής και κληρονομιάς σε όλους μας», ανέφερε.

Η Δώρα Τσαμπάζη και ο Μιχάλης Μουρούτσος / Φωτογραφία: Intime-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Η Δώρα Τσαμπάζη και ο Μιχάλης Μουρούτσος / Φωτογραφία: Intime-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Ειδική βράβευση για Πρίντεζη, Αραούχο, Πατουλίδου και Δήμα

Το βραβείο «Ευ Αγωνιζεσθαι» απονεμήθηκε στον Σέρχιο Αραούχο για τον τρόπο με τον οποίο τίμησε στο «Κλ. Βικελίδης» τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλκιβιάδη Καμπανού.

Το έπαθλο αθλητικής και κοινωνικής προσφοράς απονεμήθηκε στον Γιώργο Πρίντεζη και το παρέλαβε από τα χέρια του Γιάννη Μπουρούση. «Είναι σαν αδερφός μου και θα παραμείνει», είπε ο Μπουρούσης, για να προσθέσει από την πλευρά του ο Πρίντεζης: «Είναι τιμή μου το βραβείο γιατί ολοκλήρωσα ένα όνειρο με την αγαπημένη μου ομάδα, με ανθρώπους που θεωρώ οικογένειά μου. Ευχαριστώ και την οικογένειά μου που ήταν πάντα δίπλα μου στις δύσκολες στιγμές. Χωρίς την ομάδα μου δεν θα μπορούσα να είχα πετύχει τίποτα, προέδρους, προπονητές, συναθλητές».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιώργος Πρίντεζης με τον Γιάννη Μπορούση / Φωτογραφία: Intime-ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Ο Γιώργος Πρίντεζης με τον Γιάννη Μπορούση / Φωτογραφία: Intime-ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Τιμήθηκε η Βούλα Πατουλίδου για την προσφορά της στον αθλητισμό και το μεγάλο χρυσό του 1992 στην Βαρκελώνη, με τη βράβευση να την κάνει η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα. «Πέρασαν τριάντα χρόνια. Πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, είχα βραβευτεί το 1990 από τον ΠΣΑΤ. Έπρεπε να το χαιρόμασταν περισσότερο, όλα τα παιδιά που έχουμε τιμήσει αυτή τη χώρα. Ήμουν συνέχεια της Σοφίας και της Άννας που μου έλεγαν σήκω μικρή. Τώρα λέω στα να παιδιά, σηκωθείτε μικροί γιατί η χώρα κερδίζει πολλά και σηκώνεται ψηλά από τους αθλητές της», ανέφερε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης στη Βαρκελώνη το 1992.

Η Βούλα Πατουλίδου με την Σοφία Σακοράφα / Φωτογραφία: Intime-ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Η Βούλα Πατουλίδου με την Σοφία Σακοράφα / Φωτογραφία: Intime-ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ειδική βράβευση για τις τεράστιες διακρίσεις και για τον Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών, Πύρρο Δήμα, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από την κόρη του, Μαρία Δήμα, η οποία είπε: «Θα ήθελε πολύ να είναι εδώ ο πατέρας μου, στέλνει πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για την προσπάθεια και τα αποτελέσματά τους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υδατοσφαίριση είχε και πάλι την τιμητική της, με το βραβείο αθλητικής οικογένειας να απονέμεται στις διεθνείς του Ολυμπιακού Ελευθερία, Μαργαρίτα και Βάσω Πλευρίτου από τον Κυριάκο Γιαννόπουλο, πρόεδρο της ΚΟΕ.

Η Μαρία Γκούνη-Παπαϊωάννου τιμήθηκε ως μέλος της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ που έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους και η Άρτεμις Ιγνατίου για την καλλιτεχνική διεύθυνση των τελετών αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

Το βραβείο ανερχόμενης αθλήτριας πήρε η 17χρονη Αριάδνη Νάσκαρη του μοντέρνου πεντάθλου, ενώ τιμητική διάκριση έλαβε ο κολυμβητής Απόστολος Χρήστου, ο οποίος πήρε θέση στο βάθρο σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις.

Ειδική διάκριση έλαβε ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης, ο οποίος διακρίθηκε στην ελευθέρα πάλη, ενώ η Ειρήνη Μιχαηλίδη και ο Χριστόφορος Πολυδώρου βραβεύτηκαν για τις διακρίσεις τους σε αγώνες αθλητών με μεταμόσχευση.

Ειδική βράβευση στον φίλαθλο του Ολυμπιακού, Γιάννη Αναστασίου, για το ήθος του, ενώ το έπαθλο αθλητικού τουρισμού δόθηκε στον σύλλογο ΑΘΛΗ.Σ.Υ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά τα έπαθλα και οι ειδικές βραβεύσεις στην εκδήλωση του ΠΣΑΤ:

ΕΠΑΘΛΟ ΑθΛΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ Γιώργος, παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας

Ολοκλήρωσε το καλοκαίρι του 2022 μια «μαγική» αθλητική καριέρα, αφήνοντας το στίγμα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τόσο με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας, όσο και με τη φανέλα του Ολυμπιακού επί 20 σεζόν ων ο μακροβιότερος μπασκετμπολίστας στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά. Ο Γιώργος Πρίντεζης κατέκτησε δύο “ back to back” τίτλους Euroleague (2012, 2013) με τον Ολυμπιακό, με το διάσημο «πεταχτάρι» του που χάρισε το τρόπαιο στους «ερυθρόλευκους» στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη ΤΣΣΚΑ να συγκλονίζει το φίλαθλο κοινό. Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε επίσης ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο (2013), τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας (2012, 2015, 2016, 2022), δύο Κύπελλα Ελλάδας ( 2011, 2022). Διετέλεσε αρχηγός του Ολυμπιακού τη σεζόν 2021-22. Με την Εθνική ανδρών συμμετείχε σε 127 αγώνες, σημείωσε 1.127 πόντους, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009.

ΕΠΑΘΛΟ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον Αργεντινό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ ΑΡΑΟΥΧΟ Σέρχιο για την κίνηση του να σχηματίσει με τα δάχτυλα του το γράμμα «Α» μετά το γκολ που πέτυχε εναντίον του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αφιερώνοντάς το στον δολοφονημένο 19χρονο φίλαθλο Άλκη Καμπανό.

ΕΠΑΘΛΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Στις αδελφές ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ (Μαργαρίτα, Ελευθερία, Βασιλική), οι οποίες γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά είναι συμπαίκτριες στην ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Η Μαργαρίτα διατελεί αρχηγός της Εθνικής ομάδας κι είναι εκπρόσωπος στην Επιτροπή Αθλητών στη FINA, η Ελευθερία αναδείχθηκε φέτος MVP στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ, ενώ και η Βάσω είναι διεθνής.

ΕΠΑΘΛΟ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ

Στην αθλήτρια της πυγμαχίας, ΚΟΥΖΙΛΟΥ Παναγιώτα η οποία φέτος σε ηλικία 16 ετών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 57 κιλών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων. Μετρά θέσεις στο βάθρο σε διεθνείς διοργανώσεις μικρών ηλικιών ενώ αναδείχθηκε και δύο φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας κορασίδων στα 57 κιλά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αθλήτρια του μοντέρνου πεντάθλου, ΝΑΣΚΑΡΗ Αριάδνη, για τις διακρίσεις της μέσα στο 2022. Συγκεκριμένα, κατέλαβε την 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Run γυναικών, τη 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Biathle γυναικών, την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων μικτή σκυτάλη τετράθλου (με τον Δημήτρη Δραζίνο) και την 6η θέση στο Παγκόσμιο εφήβων/νεανίδων στην μικτή σκυτάλη τετράθλου (με τον Φίλιππο Σεχίδη).

ΕΠΑΘΛΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Βραβεύεται ο Σύλλογος ΑΘΛΗ.Σ.Υ για την επιτυχημένη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι. Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης, με τα πασίγνωστα βίντεο των εκατομμυρίων views, αναδεικνύει την Κρητική φιλοξενία, τον Κρητικό πολιτισμό, την Κρητική γαστρονομία, μέσα από μια άψογη καθ’ όλα διοργάνωση, που στηρίζεται στον ακούραστο εθελοντισμό απλών ανθρώπων. Αδιαμφισβήτητα, αποτελεί ένα από τα πιο προβεβλημένα αθλητικά δρομικά events της χώρας μας, αλλά και μια γιορτή που ήδη μετρά έξι χρόνια ζωής.

Τιμητικές Διακρίσεις:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ Βούλα, «χρυσή» Ολυμπιονίκης

Μορφή των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992. Βραβεύεται για τη συμπλήρωση 30 ετών από την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες από Ελληνίδα αθλήτρια. Συγκεκριμένα, στις 5 Αυγούστου 1992, στη Βαρκελώνη κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 100 μέτρα εμπόδια με επίδοση 12.64. Η δήλωση της «για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!» έμεινε στην ιστορία. Ήταν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας στίβου σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες (1988, 1992, 1996, 2000, 2004). Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΑΣ Πύρρος, τρις «χρυσός» Ολυμπιονίκης και ένα χάλκινο μετάλλιο

Βραβεύεται για τη συμπλήρωση 30 ετών από την κατάκτηση του πρώτου χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου εκ των τριών χρυσών που κατέκτησε συνολικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996 και Σίδνεϊ 2000). Στις 31 Ιουλίου, ο Πύρρος Δήμας ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 83 κιλών. Είναι ο μοναδικός έως σήμερα ‘Ελληνας αρσιβαρίστας με τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια κι ένα χάλκινο (Αθήνα 2004). Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (IWF), Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Ο ΠΣΑΤ βράβευσε τα καινούρια πρόσωπα του ελληνικού αθλητισμού που έλαμψαν το περασμένο καλοκαίρι στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις και άφησαν ελπίδες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

ΧΡΗΣΤΟΥ Απόστολος

Μετά από τρία διαδοχικά χάλκινα μετάλλια στα 100μ. ύπτιο, στις 15 Αυγούστου, ο Απόστολος Χρήστου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο με 24.36, σε έναν συγκλονιστικό τελικό, που κρίθηκε στην τελευταία χεριά, σημειώνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ. Έγινε ο δεύτερος Έλληνας, μετά τον Άρη Γρηγοριάδη (2008 στο Αϊντχόφεν), που κερδίζει τον ευρωπαϊκό τίτλο στα 50μ. ύπτιο. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού, με προπονητή τον Παναγιώτη Βελέντζα, ανέβηκε ξανά στο βάθρο στις 17 Αυγούστου, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο, με 52.24 και έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής με τέσσερα μετάλλια σε ένα αγώνισμα (τα 100μ. ύπτιο), ο πρώτος που ανεβαίνει στο βάθρο σε τέσσερις διαδοχικές διοργανώσεις, ενώ ισοφάρισε και το ρεκόρ συνολικής συγκομιδής μεταλλίων (πέντε) του Γρηγοριάδη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Αντώνης

Φοιτητής βιολογίας, ο γεννημένος στην Αθήνα Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Παγκόσμιος Πρωταθλητής κάτω των 23 πέρυσι, στην πρώτη χρονιά του στην ηλικιακή κατηγορία των ανδρών, κατάφερε ν΄ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας του Μονάχου. Στις 14 Αυγούστου, στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 07:21.84. Ο Παπακωνσταντίνου ανήκει στον Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών και προπονήτριά του είναι η 6η Ολυμπιονίκης στην Κίνα (2008), Χρύσα Μπισκιτζή. Η επιτυχία του Αντώνη Παπακωνσταντίνου αποτελεί συνέχεια σε ένα αγώνισμα με παράδοση για τα ελληνικά κουπιά.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Οικογένεια ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ Αλέξανδρου

Ο αείμνηστος δις «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο Αλέξανδρος Νικολαϊδης άφησε φτωχότερο τον ελληνικό αθλητισμό στις 14 Οκτωβρίου 2022, λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 43 του, μετά από μάχη δύο ετών με μία σπάνια μορφή καρκίνου. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης χρησιμοποίησε τη φωνή του και την αναγνωρισιμότητα που του χάρισε ο αθλητισμός για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία σε θέματα αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Η τελευταία επιθυμία του, όπως την εξέφρασε στη συγκλονιστική επιστολή του, ήταν να βγουν σε δημοπρασία τα δύο Ολυμπιακά μετάλλιά του και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά. Τη διαδικασία της δημοπρασίας η οποία ολοκληρώνεται σύντομα έχει αναλάβει η πολυαγαπημένη σύζυγος του και μητέρα των δύο παιδιών του, Δώρα Τσαμπάζη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ Μιχάλης

Ο επιστήθιος φίλος του Αλέξανδρου Νικολαϊδη και «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο στο Σίδνεϊ το 2000 βραβεύεται για τη μεγάλη του προσφορά στον αθλητισμό, αλλά και τη συμπαράστασή του προς εκείνον. Συγκίνησε μεταφέροντας τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στο ύστατο αντίο υπό την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

ΙΓΝΑΤΙΟΥ Άρτεμις, χορογράφος των τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

Από το 2008 είναι η επίσημη χορογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια των τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας. Τιμάται για τον άρτιο καλλιτεχνικό σχεδιασμό των τελετών που παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο και μέσα από τις οποίες μεταλαμπαδεύονται οι Ολυμπιακές αξίες και το μήνυμα της ειρήνης. Έχει επίσης αναλάβει την τελετή έναρξης του Αυθεντικού Μαραθωνίου και πολλών άλλων αθλητικών εκδηλώσεων. Είναι ιδρύτρια του χοροθεάτρου ART με το οποίο σκηνοθέτησε πολλές παραστάσεις χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΈΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ…

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΣΙΔΗΣ Γιώργος

Σχεδόν… αθόρυβα, αυτή είναι η μοίρα των μη προβεβλημένων αθλημάτων, η χώρα μας κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, στην ελευθέρα πάλη. Γιατί μέχρι τώρα, οι επιτυχίες στο άθλημα, ήταν κυρίως από την ελληνορωμαϊκή πάλη. Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έγραψε ιστορία! Συγκεκριμένα, στις 28 Μαρτίου 2022, στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στην κατηγορία των 79 κιλών. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, στις 11 Μαρτίου 2022, ο 20χρονος παλαιστής αναδείχτηκε «χρυσός» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23, στα 79 κιλά, στη Βουλγαρία. Μέσα στο 2022, ο αθλητής του Θέμη Ιακωβίδη αναδείχτηκε επίσης 5ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23 και 8ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών, πάντα στα 79 κιλά.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ στο πρόσωπο της ΓΚΟΥΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Μαρίας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χαρούλα

Ο ΠΣΑΤ έστρεψε… τις κάμερες στο ποδόσφαιρο γυναικών, η δημοτικότητα του οποίου στον διεθνή χώρο είναι τεράστια. Στην Ελλάδα γίνονται πλέον σταθερά βήματα ανάπτυξής του. Η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι η πολυνίκης στις κατακτήσεις του Πρωταθλήματος Ελλάδας, μετρώντας οκτώ διαδοχικούς τίτλους και 17 στο σύνολο, καθώς και 6 Κύπελλα Ελλάδας. Βραβεύουμε την ομάδα του ΠΑΟΚ στο πρόσωπο της 18χρονης κεντρικής αμυντικού ΓΚΟΥΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Μαρίας, η οποία μεταπήδησε από την Ολυμπιάδα Υμηττού στον «Δικέφαλο» το περασμένο καλοκαίρι. Επίσης, ο ΠΣΑΤ βραβεύει την καταξιωμένη διεθνή μέσο του Παναθηναϊκού ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χαρούλα, η οποία δίνει αγώνες για το ποδόσφαιρο γυναικών όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και ως γενική γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ). Ο ΠΣΑΠΠ ενέταξε τις ποδοσφαιρίστριες στη δύναμή του αλλάζοντας το καταστατικό του στις 31 Μαΐου 2021, ενώ δύο γυναίκες μετέχουν στο Δ.Σ. του από 12 Μαΐου 2022.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ειρήνη και ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ Χριστόφορος, μεταλλιούχοι στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαιρόμενων

Έστειλαν μήνυμα θέλησης και δύναμης με το παράδειγμά τους. Συνδυάζουν τη δύσκολη καθημερινότητά τους με τον πρωταθλητισμό κατακτώντας κορυφές. Η Ειρήνη Μιχαηλίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα και το ασημένιο στα 200 μέτρα. Ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων «Άτλαντας» Χριστόφορος Πολυδώρου τερμάτισε τρίτος στα 400 μέτρα. Οι ως άνω διακρίσεις σημειώθηκαν στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαιρόμενων στην Οξφόρδη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γιάννης

Στο πρόσωπό του τιμήθηκαν όλοι οι «υγιείς» φίλαθλοι, που με την κόσμια συμπεριφορά τους στην κερκίδα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Ο Γιάννης Αναστασίου, φίλαθλος του Ολυμπιακού και πατέρας τριών παιδιών παραδίδει μαθήματα ήθους και χαίρει εκτίμησης και από τον φίλαθλο κόσμο των αντίπαλων ομάδων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).


Πηγή