Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Γερμανική κυριαρχία στο Europa League: Γουέστ Χαμ – Άιντραχτ Φρ. 1-2 και Λειψία – Ρέιντζερς 1-0

Με γερμανική κυριαρχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτες αναμετρήσεις των ημιτελικών του Europa League.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον φετινό τελικό του Europa League, καθώς επικράτησε με 2-1 στο Λονδίνο της Γουέστ Χαμ. Την ίδια ώρα, η Λειψία επικρατούσε με 1-0 της Ρέιντζερς, παίρνοντας και εκείνη με τη σειρά της πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς σε μια εβδομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, παρά τα αποτελέσματα της Πέμπτης (28/4), τα πάντα δείχνουν -και είναι- ανοικτά για τους επαναληπτικούς, καθώς η διαφορά των δύο τερμάτων δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση τις γερμανικές ομάδες που πανηγύρισαν τη νίκη στα πρώτα παιχνίδια των «4».

Υπενθυμίζεται ότι έχει καταργηθεί ο κανόνας τού εκτός έδρας γκολ. Οι αγώνες-ρεβάνς θα διεξαχθούν την επόμενη Πέμπτη 5 Μαΐου.

Γουέστ Χαμ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

Από τη στιγμή που η Αϊντραχτ «πέταξε» εκτός στην προημιτελική φάση το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Μπαρτσελόνα, (εκτός έδρας μάλιστα), ήταν δεδομένο πως θα πήγαινε χωρίς φόβο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Η γερμανική ομάδα έφυγε νικήτρια από τη βρετανική πρωτεύουσα απέναντι στα «σφυριά» και σε μια εβδομάδα θα έχει την ευκαιρία να σφραγίσει το «εισιτήριο» για τον τελικό της 18ης Μάϊου, σε μία… κολασμένη ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γουέστ Χαμ μπορεί να είχε μόλις 2 ήττες στα 10 προηγούμενα ματς της διοργάνωσης από την έναρξή της (6 νίκες και 2 ισοπαλίες), ωστόσο αυτήν τη φορά δεν είχε ούτε την τύχη με το μέρος της, καθώς σημάδεψε τρεις φορές τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.

Η Άιντραχτ έχει καταφέρει στα τελευταία 21 ματς της διοργάνωσης να σκοράρει στα 21, φτάνοντας στο τέρμα μόλις στο 51ο δευτερόλεπτο με σκόρερ τον Κνάουφ. Στο 21′ ο Αντόνιο έφερε το ματς στα ίσα, αλλά στο 54′ ο Καμάντα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Λειψία – Ρέιντζερς 1-0

Ό,τι δεν κατάφεραν οι επιθετικοί της Λειψίας για 85 λεπτά, το πέτυχε ο 25χρονος Ισπανός αμυντικός, Ανχελίνο. Με το γκολ που σημείωσε χάρισε στους «ταύρους» τη νίκη με 1-0 απέναντι στη Ρέιντζερς και έτσι στη ρεβάνς του «Άϊμπροξ» η γερμανική ομάδα θα έχει τον πρώτο λόγο για να βρεθεί στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης, στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ρέιντζερς έγινε η πρώτη ομάδα από τη Σκωτία που έφτασε ποτέ σε ημιτελικό Europa League και θα τα παίξει όλα για όλα στην έδρα της, παρότι απόψε γνώρισε την τρίτη της ήττα στα 11 ματς που έχει δώσει στη διοργάνωση από την έναρξή της.

Europa League: Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών

Γουέστ Χαμ (Αγγλία) – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) 1-2

  • (21′ Αντόνιο – 1′ Κνάουφ, 54′ Καμαντά)

Λειψία (Γερμανία) – Ρέιντζερς (Σκωτία) 1-0


Πηγή