Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Conference League, ημιτελικοί: Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης για Φέγενορντ, όλα ανοιχτά μετά το Λέστερ-Ρόμα 1-1

Ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στον τελικό του Conference League άφησαν οι ομάδες που αγωνίστηκαν στους πρώτους ημιτελικούς.

Στο Ρότερνταμ, η Φέγενορντ προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης με τη Μαρσέιγ δέχθηκε την ισοφάριση σε 2-2 πριν από το τέλος του ημιχρόνου, ωστόσο ένα γκολ νωρίς στο β’ ημίχρονο της έδωσε ελαφρύ προβάδισμα ενόψει του αγώνα στη Μασσαλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Λέστερ, η ομώνυμη ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Ρόμα στο 15ο λεπτό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 67′ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στον τελικό.

Υπενθυμίζεται ότι έχει καταργηθεί ο κανόνας τού εκτός έδρας γκολ. Οι αγώνες-ρεβάνς στο Europa Conference League θα διεξαχθούν την επόμενη Πέμπτη 5 Μαΐου.

Φέγενορντ – Μαρσέιγ 3-2

Η Φέγενορντ εκμεταλλεύτηκε για άλλη μία φορά τη δύναμη της έδρας της και πήρε τη νίκη με 3-2 επί της Μαρσέιγ στον πρώτο ημιτελικό του και μαζί ένα μικρό προβάδισμα στη μάχη για τον τελικό της 25ης Μαΐου στην «Arena Kombetare» των Τιράνων.

Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν εντυπωσιακά τον αγώνα και με τη συμπλήρωση του 20λέπτου πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με σκόρερ τους Ντέσερς (18′) και Σινιστέρα (20′). Η ομάδα της Μασσαλίας, ωστόσο, αντέδρασε άμεσα και πριν οδηγηθούν οι 22 παίκτες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, έφερε το ματς στα ίσα με τους Ντιένγκ (28′) και Ζέρσον (40′).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα τρομερό σφάλμα του Τσάλετα-Τσαρ, ωστόσο, στα 10 δευτερόλεπτα από την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να «χτυπήσουν» και πάλι με τον Ντέσερς (46′) και να αποκτήσουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, καθώς ο Μαρσιάνο κατέβασε… ρολά στο τελευταία τέταρτο στις τρεις κλασικές ευκαιρίες που είχαν οι Μασσαλοί.

Λέστερ – Ρόμα 1-1

Στο Λέστερ, η Ρόμα βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Πελεγκρίνι στο 15′, έπειτα από καταπληκτική ενέργεια κι ασίστ του Ζαλέφσκι. Οι «αλεπούδες» πίεσαν ασφυκτικά στο δεύτερο ημίχρονο για την ισοφάριση και εντέλει έφτασαν στο 1-1 με τον Λούκμαν στο 67′, αφήνοντας τα πάντα ανοικτά για τη ρεβάνς στην ιταλική πρωτεύουσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Conference League: Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών

Λέστερ-Ρόμα 1-1

  • (67′ Λούκμαν – 15′ Πελεγκρίνι)

Φέγενορντ-Μαρσέιγ 3-2

  • (18′, 46′ Ντέσερς, 20′ Σινιστέρα – 28′ Ντιένγκ, 40′ Ζέρσον)

Πηγή