Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Γιούβε, Κριστιάνο, η ώρα σας…

«Είναι πιθανό να το κατακτήσει, είναι ο μεγάλος της στόχος. Είναι και συναρπαστικό… Αυτή η επιθυμία να καταθέσουν τις καρδιές τους για να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο. Αυτό φαίνεται και από το φιλόδοξο πρότζεκτ του κλαμπ. Μου αρέσει πολύ. Είναι σαν τους Λέικερς με τη μεταγραφή του ΛεΜπρον Τζέιμς», λέει ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. «Η Γιουβέντους μπορεί πραγματικά να κατακτήσει το Champions League φέτος, έχει μια ομάδα που μπορεί να ανταγωνιστεί τα συνηθισμένα φαβορί», πιστεύει ο Αντρέα Πίρλο. «Εχετε δει το ρόστερ της; Μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο και μετά να ασχολείται 100% με το Champions League», προβλέπει ο Αντόνιο Κασάνο. «Το Champions League είναι ο στόχος φέτος και θα είναι και τα επόμενα χρόνια. Θα τα δώσουμε όλα», υπόσχεται ο Πάβελ Νέντβεντ.

Στον παραπάνω πρόλογο το Champions League αναφέρθηκε πολλές φορές, περισσότερες από ό,τι θα έπρεπε δημοσιογραφικά, επειδή αναφέρεται πάντα πλέον όταν η συζήτηση αφορά τους Μπιανκονέρι. Από το απόγευμα της 10ης Ιουλίου, όταν η Κυρία ολοκλήρωσε και ανακοίνωσε αυτή που οι Ιταλοί χαρακτήρισαν “η μεταγραφή του αιώνα”, έγινε σαφές σε όλους ότι στο Τορίνο καίγονται για την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Η απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ένα μήνυμα προς όλους και ήταν παράλληλα αυτό που χρειαζόταν η Γιουβέντους. Σε οποιονδήποτε τομέα, αλλά πάντα με συγκεκριμένη κατάληξη: Την μεγάλη κούπα.

Επιχειρηματικά ή οικονομικά, οι Τορινέζοι βλέπουν αριθμούς που δικαιώνουν την τρέλα τους. Στις αρχές Ιουνίου, πριν τις φήμες για τον CR7, η χρηματιστηριακή αξία της Γιουβέντους ήταν στα 620 εκατ. ευρώ και τώρα έχει ξεπεράσει το 1,3 δισ., με την τιμή της μετοχής να κάνει συνεχώς ρεκόρ. Οι on line πωλήσεις της φανέλας των Μπιανκονέρι για τον μήνα Αύγουστο παρουσίασαν αύξηση 145,5% σε σχέση με τον Αύγουστο του ’17, τους τελευταίους δύο μήνες πουλήθηκαν όσες φανέλες είχαν πουληθεί σε όλη την περσινή σεζόν, η φανέλα της Γιούβε είναι αυτή με την περισσότερη ζήτηση σε Ιταλία και Αυστρία, είναι στην 7η θέση τόσο σε Βρετανία όσο και σε Ισπανία και γενικά η απόσβεση έχει αρχίσει.

Ολα αυτά είναι σημαντικά γιατί βάζουν τις βάσεις για ένα πιο δυνατό μέλλον, αλλά δεν είναι και αυτά που ενδιαφέρουν περισσότερο τον οπαδό όταν απέχουμε ώρες από την στιγμή που θα ακουστεί ξανά η μελωδία του Champions League… Η μεταγραφή του Πορτογάλου έγινε ξεκάθαρα με στόχο την επιστροφή της Γιουβέντους στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 1996 και το πρώτο βήμα για να γίνει αυτό, είναι να το πιστέψουν. Πραγματικά. Τόσο πραγματικά, ώστε ο Πιάνιτς να λέει ότι «ξέρουμε ότι έχουμε ρόστερ για να πετύχουμε όλους τους στόχους μας», ο Ματουιντί να πιστεύει ότι «δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να πετύχουμε αν είμαστε όπως πρέπει», ακόμη και ο Μπερναρντέσκι να αποδέχεται ότι «μας υπολογίζουν σαν φαβορί και αφού είμαστε φαβορί θα πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο».

Είναι, όμως, φαβορί οι Μπιανκονέρι; Σίγουρα είναι μία από τις ομάδες που -όπως λέει κι ο Πίρλο- πραγματικά μπορούν να το κατακτήσουν. Ισως επειδή μπορούν, όπως φαίνεται, να καθαρίσουν από νωρίς το πρωτάθλημα, κατά τον Κασάνο. Ή ίσως επειδή έχουν πλέον αυτόν που ζει με το κίνητρο της ετικέτας του GOAT, σαν τον ΛεΜπρον Τζέιμς δηλαδή, για να το πούμε όπως ο Ντελ Πιέρο. Η φετινή σεζόν, το φετινό κυνήγι αυτής της κούπας, αποτελεί μια μεγάλη και πολύ όμορφη πρόκληση για τη Γιουβέντους και τον Ρονάλντο. Από τη μία η ομάδα που πάει στον τελικό (το έχει κάνει 9 φορές, λιγότερες μόνο από Ρεάλ-Μίλαν-Μπάγερν) αλλά χάνει, από την άλλη ο επιθετικός που σκοράρει και νικάει όσο κανείς σε αυτή τη διοργάνωση. Από τη μία ένα κλαμπ που θέλει να απογειωθεί ως brand, από την άλλη ένας ποδοσφαιριστής που θέλει να εκτοξεύσει το -βρισκόμενο ήδη πολύ ψηλά- στάτους του.

Από τη μία μια ομάδα που ανεβάζει στροφές στο δεύτερο μισό της σεζόν, από την άλλη ένας παίκτης που κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα πλέον. Οι πρώτες τρεις αγωνιστικές της Serie A προκάλεσαν συζητήσεις και αναλύσεις για το πότε και πόσο θα σκοράρει ο Πορτογάλος, τα δύο γκολ με τη Σασουόλο πήγαν τις συζητήσεις στο άλλο άκρο, αλλά η αλήθεια είναι μία: Με τον Αλέγκρι να δουλεύει κάθε χρόνο την ομάδα με στόχο να είναι έτοιμη από τα νοκ-άουτ του Champions League και με τον Κριστιάνο να προετοιμάζει για την ίδια περίοδο τον εαυτό του, έχουν και οι δύο πλευρές τον χρόνο για να γίνουν… μία. Για να μάθουν οι συμπαίκτες του τον CR7 και ο CR7 τους συμπαίκτες του, ώστε να μπουν έτοιμοι στην τελική ευθεία.

Δε θα είναι εύκολο για τη Γιουβέντους, αλλά δε θα είναι εύκολο και για όποιον βρεθεί απέναντι στη Γιουβέντους, η οποία θα αρχίσει τη φετινή προσπάθεια από την Ισπανία (Βαλένθια) και στην Ισπανία θέλει να επιστρέψει αρχές Ιουνίου. Στη Μαδρίτη. Την πόλη που ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία και αποφάσισε να την αφήσει, με στόχο να επιστρέψει σε αυτή για να κατεβάσει από τον θρόνο τη Βασίλισσα και να ανεβάσει εκεί την Κυρία…

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή