Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Καιρός: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία τη Δευτέρα -Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Αίθριος γενικά καιρός με τοπικές και παροδικές νεφώσεις, αλλά και κάποιες βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες αναμένεται τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, θα σημειωθεί και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με τους ανέμους να έχουν εντάσεις έως 6-7 μποφόρ. Οι διευθύνσεις τους θα είναι βόρειες, γεγονός που θα φέρει την υποχώρηση του υδραργύρου, μετά από μια αρκετά ζεστή -σχεδόν καλοκαιρινή- Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στη χώρα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τις θερμότερες περιοχές να εντοπίζονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Η υψηλότερη μέγιστη καταγράφηκε στο Καστελόριζο, όπου έφτασε τους 37,4 βαθμούς Κελσίου.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι οκτώ σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της ημέρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή τη Δευτέρα 3/10/22

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα (3/10). Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη, βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειοι Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει σε κανονικές τιμές για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου τους 23 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 25 με 28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και τις Κυκλάδες τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι τις απογευματινές ώρες σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις προμεσημβρινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στη κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 στα δυτικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
  • Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5, στο Ιόνιο 6 τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 στρεφόμενοι, αρχικά από τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα, σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Από το βράδυ στα βόρεια εκ νέου θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις βραδινές ώρες παροδικές νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στις ανατολικές Κυκλάδες και την ανατολική και Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς, στην Κρήτη τοπικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους.
  • άνεμοι: Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 και τοπικά στη Ρόδο έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις απογευματινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανόν τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Από το βράδυ οι άνεμοι εκ νέου θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και πιθανώς καταιγίδες τη Δευτέρα 3/10/22

Σύμφωνα με το Meteo, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές και παροδικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές. Μετά τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ μικρή πιθανότητα υπάρχει για τοπικές βροχές σε ορεινά τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Τις βραδινές ώρες και πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε τμήματα της Χαλκιδικής, της ανατολικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 24-25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 26-27 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 25-26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 28-29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 27-28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24-25 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 25-27 βαθμούς Κελσίου (τοπικά στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με πιθανότητα για παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις εώς 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς.

Ο καιρός μέχρι και το Σάββατο 8/10/22

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στην ανατολική Στερεά και Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εύβοια μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στη δυτική Πελοπόννησο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς, στα δυτικά και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 με 26 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο καθώς και στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Στα υπόλοιπα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια.

Τέλος, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου οι προγνώσεις κάνουν λόγο για γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα νότια και πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. Από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 6 τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Πηγή