Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Κρύο αίμα»: Το τρίποντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο που «κλείδωσε» την πρόκριση στους «8» του Eurobasket

Έπρεπε να κυλήσουν 35 λεπτά στο παρκέ της «Mercedes Benz Arena» για να αποτινάξει η Εθνική Ελλάδας την ψυχολογική πίεση από πάνω της, να ελέγξει τον ρυθμό και να βγάλει το παιχνίδι της, παίρνοντας τελικά την πολυπόθητη πρόκριση για τα προημιτελικά του Eurobasket 2022!

Η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 94-88 της μαχητικότατης Τσεχίας στη φάση των «16» και είδε το όνειρο της προς το βάθρο να συνεχίζεται, με νέα πρόκληση αυτή της «οικοδέσποινας» Γερμανίας στους «8» (13/9, 21:30).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «δεινοπάθησε» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, απέναντι σε μία καλοστημένη αμυντικά Τσεχία, η οποία φρόντισε να κλείσει το διάδρομο προς το καλάθι της και κατά συνέπεια τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τη στιγμή που η κυριαρχική φροντ λάιν της ήλεγχε το παιχνίδι. Ωστόσο, η αφύπνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου στην τέταρτη περίοδο σε άμυνα και εκτέλεση έδωσε την απαραίτητη ώθησε στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίρνει τη σκυτάλη σε εκτέλεση και δημιουργία, δίνοντας συνέχεια στο όνειρο της Εθνικής!

Σε ένα κρίσιμο σημείο και ενώ τα σουτ τριών πόντων δεν τον ήθελαν χθες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σηκώθηκε, στόχευσε και ευστόχησε για τρεις στέλνοντας την Ελλάδα στους «8» του Eurobasket.

«Κρύο αίμα»: Δείτε το τρίποντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

Με 27 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 μπλοκ ο «Greek Freak» αποτέλεσε και πάλι το βασικό… γρανάζι της Εθνικής, η οποία όμως είχε φροντίσει να το κρατήσει καλά… λαδωμένο με τους Ιωάννη Παπαπέτρου (13π.), Νικ Καλάθη (14π., 6 ασίστ) και Κώστα Σλούκα (10π.), ενώ κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την προσφορά του Γιαννούλη Λαρεντζάκη σε άμυνα και επίθεση (8π., 2κλ.). Από την Τσεχία έλαμψε ο Γιαν Βέσελι με 21 πόντους και ο Τόμας Σατοράνσκι με 17 ασίστ! Μεγάλη εμφάνιση και από τον Βόιτεκ Χρούμπαν με 17 πόντους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 41-45, 63-67, 94-88


Πηγή