Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Λαμία και ΟΦΗ έφεραν «Χ» και έχασαν και οι δυο

Ούτε η 6η αγωνιστική έφερε χαμόγελα νίκης για τη Λαμία και τον ΟΦΗ! Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με τον Νέιρα, ο Μπαράλες ισοφάρισε με πέναλτι για τους γηπεδούχους αλλά το 1-1 δεν αφήνει καμία ομάδα ικανοποιημένη!

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τη Λαμία με το καθιερωμένο 4-2-3-1 και με τον Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια, τον Σκόνδρα δεξιά στην άμυνα, τον Σκαρντοβέλι αριστερά και τους Αντέζο και Αναστασιάδη στο κέντρο της. Μπλάζιτς και Δημούτσος έπαιξαν στον άξονα, με τον Επστάιν να παίρνει θέση στα δεξιά, τον Καραγκούνη αριστερά και τον Μπερτόλιο πίσω από τον Μπαράλες.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε το 4-3-3 και τον Στρέζο στο τέρμα, τον Αργυρόπουλο δεξιά, τον Κοροβέση αριστερά και τον Ποτουρίδη με τον Μιχόγεβιτς στο κέντρο της άμυνας. Ο Μεγιάδο έπαιξε μπροστά τους, ο Νάστος αριστερά του και ο Νέιρα δεξιά, ενώ ο Αραβίδης με τον Πλατέλλα αντίστοιχα πλαισίωναν τον Αραβίδη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Λαμία στη θέση του «οδηγού» και τον ΟΦΗ να «αγκομαχάει» να κρατήσει τη μπάλα ως το 20’. Στο διάστημα αυτό πάντως, με εξαίρεση τα δυο δυνατά φάουλ στον Καραγκούνη από Κοροβέση και Ποτουρίδη, καμία άλλη φάση δεν προκάλεσε σχόλια ή αντιδράσεις, αφού οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί.

Η πιο σημαντική στιγμή του παιχνιδιού ανήκε στον ΟΦΗ (42′), μετά την αλλαγή πλευρών του Αραβίδη με τον Πλατέλλα. Ο δεύτερος βρήκε πολύ χώρο στην αντεπίθεση από αριστερά, «πήρε» το μισό γήπεδο και βρέθηκε απέναντι στον Σαράνοφ, που απέκρουσε εξαιρετικά το σουτ του.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τη Λαμία να καταγράφει μια καλή κεφαλιά του Μπαράλες (32’), την οποία μπλόκαρε εύκολα ο Στρέζος και ουδέν πέραν τούτου.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε, εκτός από τον πίνακα του ΔΑΚ, που απεικόνιζε το σκορ!

Λίγο αφού ο Χάβος αντικατέστησε τον Βασιλαντωνόπουλο με τον Σκόνδρα, ο Νέιρα έβαλε τον ΟΦΗ μπροστά στο σκορ με το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα, σε μια φάση που η άμυνα των γηπεδούχων αντέδρασε με μεγάλη καθυστέρηση. Ο Ντίνας σέντραρε από δεξιά, ο Πλατέλλας παράλληλα γύρισε στον Αργεντινό στη μικρή περιοχή, αυτός πλάσαρε και ο Αντέτζο με τον Σαράνοφ παρακολούθησαν την αδύναμη προσπάθεια να παραβιάζει την εστία τους!

Έκτοτε η Λαμία «φόρτωσε» την αντίπαλη περιοχή, ο Χάβος γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 πέρασε στον αγώνα και τον Μαστούρ και τελικά αυτός τον δικάιωσε, κερδίζοντας το πέναλτι που θα άλλαζε τη ροή της αναμέτρησης!

Στο 78’ βρέθηκε με τη μπάλα στην κατοχή του, ο Κοροβέσης τον ανέτρεψε απρόσεκτα και ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα! Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, στο πρώτο του γκολ στη φετινή Super League!

Οι Φθιωτοί πίστεψαν στην ανατροπή, πίεσαν ως το τέλος, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν ξανά ουσιαστικά, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς και τους γηπεδούχους να μένουν με το «παράπονο» πως άξιζαν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Σκόνδρας (60’ Βασιλαντωνόπουλος), Σκαρντοβέλι, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Καραγκούνης (55’ Καραμάνος), Επστάιν, Μπερτόλιο (70’ Μαστούρ), Μπαράλες

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος (83’ Δελιγιαννίδης), Νάστος, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα (72’ Παπαστεριανός), Αραβίδης (60 Ντίνας), Πλατέλλας, Βουό.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή