Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής μεταξύ Λίβερπουλ και Σίτι

Ισόπαλο χωρίς τέρματα το ντέρμπι στο Ανφιλντ με… μοιραίο τον Μαχρέζ. Ο καλύτερος της Σίτι έγινε μοιραίος, έχασε πέναλτι στο 85′ και πλέον η κορυφή της Premier League έχει τρεις ομάδες (Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ). Αψογες τακτικά οι δυο ομάδες, ο Αγουέρο δε βρήκε δίχτυα σε 10η επίσκεψη στο Ανφιλντ, ενώ οι «Πολίτες» φώναξαν για δυο ακόμα πέναλτι.

Με μια έκπληξη η άμυνα της Λίβερπουλ, μιας και ο Κλοπ προτίμησε τον Γκόμες στη θέση του Αρνολντ, θέλοντας έτσι να παρουσιαστεί ακόμα πιο σφιχτός αμυντικά. Οι Reds ήταν πιο ορεξάτοι στο ξεκίνημα και στο 4ο λεπτό είχαν μια καλή φάση, αλλά ο Σαλάχ που βρέθηκε σε θέση βολής έστειλε τη μπάλα άουτ! Κι όμως αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή του α΄ μέρους για τους γηπεδούχους, μιας και η Σίτι παρουσιάστηκε εξαιρετικά στημένη. Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν άτυχοι, μιας και 29′ αποχώρησε με τραυματισμό ο Μίλνερ. Στον αντίποδα, οι «Πολίτες» μετά το δεκάλεπτο είχαν την κατοχή, αλλά κι αυτοί αδυνατούσαν να δημιουργήσουν. Στο 21ο λεπτό πάντως ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Λόβρεν έσπρωξε τον Αγουέρο, αλλά ο Ατκινσον δεν έδειξε κάτι. Η πρώτη καλή προσπάθεια των φιλοξενούμενων ήρθε στο 38′, όταν ο Στέρλινγκ μοίρασε στον Σίλβα, αλλά ο Φαν Ντάικ έκοψε σωτήρια. Ισορροπημένο το α’ μέρος, οι δυο ομάδες επικεντρώθηκαν στο ανασταλτικό κομμάτι, όπου τα πήγαν υπέροχα, όμως το κοντέρ έγραψε… τρία σουτ συνολικά, στο πιο «φτωχό» ημίχρονο της φετινής Premier League.

To β’ μέρος ξεκίνησε με φουλ πίεση της Λίβερπουλ. Οι Reds μάρκαραν ψηλά, ανάγκασαν τον Εντερσον σε κάποια λάθη, τα οποία όμως δεν κόστισαν. Βέβαια, η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς σημειώθηκε στο 61′, ο Νταβίντ Σίλβα μοίρασε υπέροχα στον Μαχρέζ, ο Αλγερινός απέφυγε εντυπωσιακά τον Χέντερσον, αλλά το διαγώνιο πέρασε μόλις άουτ. Ο ρυθμός ήταν καλύτερος, με τον Γκουαρδιόλα να περνά τον Ζέσους στη θέση του «κακού» Αγουέρο. Αλλωστε, ούτε στη 10η επίσκεψή του στο Ανφιλντ, ο Αργεντίνος δε βρήκε δίχτυα. Η Σίτι πλησίασε ξανά στο γκολ στο 75΄, αλλά το σουτ του Μαχρέζ έβγαλε σωτήρια ο Αλισον. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πέντε λεπτά αργότερα για πέναλτι, όταν ο Λόβρεν βρήκε άθελα του στο πρόσωπο τον Ζέσους. Η Λίβερπουλ έκανε αισθητή την παρουσία της στο 79′, όταν από εξαιρετική προσπάθεια του Γκόμες, ο Στάριτζ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Η φάση του ματς έγινε στο 85΄, ο Σανέ έπεσε έξυπνα, ο Φαν Ντάικ… άτσαλα, ο Ατκινσον είδε παράβαση κι έστειλε τον Ζέσους στην άσπρη βούλα. Ωστόσο, ο Πεπ διάλεξε τον Μαχρέζ για την εκτέλεση και ο Αλγερινός «φρόντισε» να τον απογοητεύσει στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Ηταν το πέμπτο χαμένο πέναλτι για τον Μαχρέζ (7/12) στην Premier League, που εξελίχθηκε στον μοιραίο για τους Πολίτες.

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Γκόμες, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (29’ Κεϊτά), Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο (73’ Στάριτζ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς, Λαπόρτ, Γουόκερ, Μεντί, Φερναντίνιο, Μπερνάρντο, Σίλβα, Μάχρεζ, Στέρλινγκ (76’ Σανέ), Αγουέρο (65’ Ζέσους)

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή