Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Με ήρωα τον Σακίρι η Λίβερπουλ κέρδισε με 3-1 στο ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ

Με ήρωα τον Σακίρι, οι Reds διέλυσαν 3-1 τους Κόκκινους Διαβόλους, πανηγύρισαν έπειτα από πέντε χρόνια, κάνουν το κορυφαίο ξεκίνημα της ιστορίας τους και αήττητοι επέστρεψαν στην κορυφή.

Μία αιωνιότητα μοιάζει να έχει περάσει από τότε που σήκωσε την κούπα. Για να το καταφέρει ξανά, θα πρέπει να σπάσει τα ταμπού της. Και η φετινή Λίβερπουλ δείχνει ότι μπορεί να το κάνει. Αφού έχει μάθει να παίρνει τα… μικρά ματς και να μην πουλάει τον εαυτό της, τώρα έκανε ακόμα ένα άλμα, καθαρίζοντας και την πρόσφατη κατάρα με τη μεγάλη αντίπαλό της. Κόντρα στη Γιουνάιτεντ οι Reds δεν είχαν τρίποντο στο «Ανφιλντ» από τον Σεπτέμβριο του 2013. Το πήραν τώρα. Για την ακρίβεια τους το χάρισε ο Σακίρι, ο οποίος πέρασε αλλαγή στον αγώνα και με δύο δικά του γκολ απογείωσε το σκορ στο 3-1 και μαζί την ομάδα του στην κορυφή.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Ηταν μία επικράτηση κάτι παραπάνω από δίκαιη. Η Λίβερπουλ έπαιζε σχεδόν σε όλο το ματς στο μισό των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πραγματικά ασχολούνταν μόνο με το πώς δεν θα έτρωγαν γκολ. Η φούρια των γηπεδούχων εκδηλώθηκε άμεσα. Ο Ντε Χέα έβγαλε το σουτ του Φιρμίνο (6′), μα από την τέλεια ψηλοκρεμαστή ασίστ του Φαμπίνιο, ο Μανέ (24′) βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πυροβόλησε εύστοχα σε πρώτο χρόνο. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η Γιουνάιτεντ ισοφάρισε. Ηταν ένα ανέλπιστο δώρο από τον Αλισον που έχασε την μπάλα από τα χέρια του και ο Λίνγκαρντ (33′) το αξιοποίησε για το 1-1.

Αλλη κανονική φάση στο 90λεπτο η ομάδα του Μουρίνιο δεν θα έφτιαχνε, υπομένοντας παθητικά την πίεση που αυξανόταν. Δεν θα μπορούσε όμως να αποφύγει το μοιραίο. Ο Σακίρι μπήκε στο γήπεδο στο 70′ και 144 δευτερόλεπτα μετά βρήκε δίχτυα. Στην επέλαση του Μανέ δύσκολα απέκρουσε ο Ντε Χέα, η μπάλα στρώθηκε στον Σακίρι και μετά τη βολίδα του άλλαξε πορεία στον Γιανγκ, με πορεία προς το οριζόντιο δοκάρι και τα δίχτυα. Η τύχη θα χαμογελούσε ξανά στον Ελβετό μεσοεπιθετικό, καθώς και πάλι στο σουτ του (81′) η μπάλα άλλαξε πορεία στον Μπαΐγ και έγινε το 3-1.

Κάπως έτσι η Λίβερπουλ βρέθηκε και πάλι μόνη 1η, βιώνοντας το κορυφαίο ξεκίνημα της ιστορίας της, μιας και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε τόσους βαθμούς στην 17η αγωνιστική, ενώ διεύρυνε το από πέρσι αήττητό της στις 18 αγωνιστικές, με το απόλυτο ρεκόρ συλλόγου να είναι οι 23 (από το 1990). Οπότε, μέχρι να την ξυπνήσει κάποιος και εάν καταφέρει βέβαια να το κάνει, η αρμάδα του Γίργκεν Κλοπ και οι απανταχού Reds ζουν το απόλυτο όνειρο.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή