Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Μπάσκετ: «Τέλος» από την Εθνική Γεωργίας ο Ηλίας Ζούρος -Το ρεκόρ που άφησε πίσω του

Μετά από οκτώ χρόνια κοινής πορείας, που είχε αποκορύφωμα την παρθενική συμμετοχή της Εθνικής Γεωργίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Ηλίας Ζούρος ολοκλήρωσε την προσφορά του στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας.

«Με τη λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου έληξε το συμβόλαιο του προπονητή της Εθνικής Γεωργίας, κλείνοντας έτσι την εποχή του Ηλία Ζούρου στην Εθνική μας ομάδα», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας, η οποία πρόσθετε: «Ο Έλληνας τεχνικός αποχαιρετά την Εθνική Γεωργίας στο υψηλότερο επίπεδο, στο οποίο ανέβηκε με τη μεγάλη του αξία και αφού ξεπέρασε την πρώτη φάση των ομίλων, μπήκε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ρεκόρ του Ζούρου με την Εθνική Γεωργίας

Ο Ηλίας Ζούρος κατέχει το ρεκόρ ως ο μακροβιότερος προπονητής της Εθνικής Γεωργίας και τα επιτεύγματά του παραμένουν απαράμιλλα. Ενώ υπήρξαν σημαντικά ορόσημα στη σύγχρονη ιστορία του μπάσκετ της Γεωργίας, όπως η μετάβαση από την κατηγορία Β στην Α, το ντεμπούτο μας στο EuroBasket και η συμμετοχή σε τέσσερα συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, η ευκαιρία να αγωνιστούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί ένα πρωτοποριακό κατόρθωμα.

Αυτό το πρωτόγνωρο κατόρθωμα πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία και την καθοδήγηση του Ηλία Ζούρου. Ο Ζούρος ανέλαβε προπονητής της Εθνικής Γεωργίας μετά από τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ, ο οποίος με τη σειρά του οδήγησε την ομάδα μας για 7 χρόνια και μετά τη λήξη του συμβολαίου του, ανέλαβε τη μελλοντική πρωταθλήτρια Ευρώπης, την εθνική Σλοβενίας. Στην πρώτη του σεζόν, ο Ηλίας Ζούρος οδήγησε την Εθνική μας ομάδα σε πρόωρη πρόκριση στο EuroBasket 2017.

Ο Βίκτορ Σανικίτζε, τόσο ατομικά όσο και εκ μέρους της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, εκφράζει την εγκάρδια εκτίμηση στον Ηλία Ζούρο για τις εξαιρετικές συνεισφορές του κατά τη διάρκεια της οκταετούς διαδρομής του με την Εθνική μας ομάδα. Τα συναισθήματα και η χαρά που προκάλεσε η εθνική ομάδα της Γεωργίας υπό την ηγεσία του Ηλία Ζούρου είναι αμέτρητα και θα αφήσουν μόνιμο αντίκτυπο στους γεωργιανούς οπαδούς του μπάσκετ για τα επόμενα χρόνια».

Η ανάρτηση του Ηλία Ζούρου στο Instagram

Από την πλευρά του, ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα τελευταία 8 χρόνια ήταν ένα φανταστικό ταξίδι για μένα με την εθνική ομάδα της Γεωργίας! Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις υπέροχες αναμνήσεις και την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της Γεωργίας για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους!

Το να δουλεύω και να εξελίσσομαι με όλους αυτούς τους ταλαντούχους παίκτες όλα αυτά τα χρόνια ήταν προνόμιο και νιώθω τιμή που εκπροσώπησα μια τόσο υπέροχη και όμορφη χώρα! Όλη η σκληρή δουλειά και οι θυσίες απέδωσαν καρπούς και η συμμετοχή μας στις 16 καλύτερες χώρες του κόσμου δείχνει ότι η πειθαρχία και η συγκέντρωση είναι το παν!

Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα για το μέλλον και ανυπομονώ να ζήσω νέες προκλήσεις και να δημιουργήσω περισσότερες ιστορίες επιτυχίας».


Πηγή