Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Μπαρτζώκας: «Δεν χρειάζεται να είμαστε υπεραισιόδοξοι» -Για «ολοκληρωτικό μπάσκετ» έκανε λόγο ο Σλούκας

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την εμφατική νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

Ο κ. Μπαρτζώκας τόνισε μάλιστα ότι δεν θέλει οι «ερυθρόλευκοι» να αποπροσανατολιστούν στο υπόλοιπο της σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες και τους φιλάθλους. Ήταν ένα περίπλοκο παιχνίδι πριν από το ξεκίνημα, για μας. Είχαμε μόνο μια μέρα και μια μικρή προπόνηση για να προετοιμάσουμε τους παίκτες. Καταναλώσαμε πολλή ενέργεια για να κερδίσουμε στο Κάουνας, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού. Ήταν ερωτηματικό για μας τι ενέργεια θα είχαμε σε αυτό το παιχνίδι. Το κίνητρο σε τέτοιου είδους αγώνες απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι πάντα τεράστιο. Ειδικά στους φιλάθλους μας, που πάντα ωθούν τους παίκτες να παίξουν πιο δυνατά. Θα ήθελα να πω ότι είναι απλά ένα παιχνίδι και μια νίκη στον δρόμο για την post season. Έχουμε ακόμη τρία παιχνίδια για να τελειώσει η regular season, αρχής γενομένης από αυτό με τη Μονακό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το πόσο δύσκολο ήταν το παιχνίδι στο ημίχρονο, για να πειστούν οι παίκτες ότι δεν τελείωσε: «Πάντα η δουλειά του προπονητή είναι δύσκολη. Αν χάνεις ή κερδίζεις πολύ, είναι το ίδιο. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές, έχουν δικαίωμα να χαλαρώνουν. Όσοι είναι μέσα στο άθλημα και κάνουν σοβαρή ανάλυση και δεν λένε όσα θέλει να ακούει ο καθένας, ξέρουν ότι μπορεί να χάσεις οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι σαν το ΝΒΑ. Όπως βλέπεις τους πρωταθλητές να χάνουν με τριάντα πόντους, το ίδιο μπορεί να δεις κι εδώ. Επαναλαμβάνω πως ο Παναθηναϊκός μάς χτύπησε στο δεύτερο δεκάλεπτο με το επιθετικό ριμπάουντ, με αυτόν τον τρόπο μπήκε και στο τρίτο, που εμείς δείξαμε μια χαλαρότητα. Μόλις η διαφορά πήγε κάτω από το -20, αντιδράσαμε καλά και η διαφορά έφυγε πάρα πολύ».

Για το αν τον εξέπληξε η εκκίνηση της ομάδας του: «Δεν με εξέπληξε κάτι, έχουμε κάνει κι άλλα τέτοια πρώτα δεκάλεπτα, όπως με τη Μακάμπι. Αν η άμυνα είναι η σταθερά μας, μπορούμε να κάνουμε πολλά. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να ξεκινήσει έτσι, αλλά στα γήπεδα δεν πρέπει να σε εκπλήσσει τίποτα. Δεδομένα έχουμε μια καλή ομάδα».

Για το αν η εικόνα με τη Ζάλγκιρις και τον Παναθηναϊκό είναι ο Ολυμπιακός του μέλλοντος: «Δεν έχω ιδέα, δεν ξέρω. Φυσικά θα ήθελα να είναι έτσι, αλλά δεν μπορώ να το υποθέσω αυτή την στιγμή, με την έννοια πως -όπως ξέρετε- υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας. Δεν είναι σαν το σκάκι, που απλά μετακινείς τα πιόνια. Οι παίκτες έχουν πολλά μέσα στη σεζόν. Δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσουν. Γενικά έχουν δείξει μια σταθερότητα, που με κάνει να αισιοδοξώ πως στους τελευταίους μήνες της σεζόν θα παραμείνουμε σε αντίστοιχο επίπεδο. Στόχος μας είναι να είμαστε σοβαροί, δεν ξέρουμε το ταβάνι μας. Δεν χρειάζεται να είμαστε υπεραισιόδοξοι, γιατί χάνεις τον δρόμο σου έτσι. Όταν τελειώσει η χρονιά, θα κάνουμε μια αξιολόγηση για το τι μπορούσαμε να κάνουμε και τι όχι».

Για το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως μόνο τρεις παίκτες έπαιξαν για 25+ λεπτά στο ντέρμπι: «Το προηγούμενο παιχνίδι σχολιάστηκε ίσως κι αρνητικά ότι έπαιξα μπάσκετ της δεκαετίας του ’90, που έκανα λίγες αλλαγές. Οι προπονητές λειτουργούν με το ένστικτο, γνωρίζοντας καλύτερα από κάθε άλλον την ψυχολογία των παικτών. Οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος είναι να σχολιάσουν αρνητικά ή θετικά, ανάλογα με το αποτέλεσμα. Υπάρχουν αγώνες που σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα, υπάρχουν άλλοι που δεν μπορεί να το αλλάξεις. Δεν ξέρω αν έχουμε το ρόστερ της Μπαρτσελόνα ή της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και πιστεύουμε θα μας πάει μακριά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το αν είναι ένα από τα πιο καλά διαβασμένα παιχνίδια του Ολυμπιακού: «Βάλαμε πίεση στην άμυνα στους παίκτες του Παναθηναϊκού που είναι κλειδιά. Δημιουργήσαμε καλά την άμυνα του αντιπάλου, αντιδράσαμε σωστά. Ανταποκριθήκαμε σε κάθε προβληματισμό που μας έβαλε».

Για το πόσο σημαντικό είναι που ο Χασάν Μάρτιν ανέβασε την απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια: «Ο καθένας κάνει τη δουλειά του, δεν θα του πω εγώ πώς την κάνει. Αν κάποιος είναι άδικος στην κριτική του απέναντι σε κάποιον, είναι πάντα ένα ωραίο κίνητρο. Η αμφισβήτηση είναι μέρος του αθλητισμού, σε κανέναν δεν αρέσει. Πρέπει να μείνουμε σταθεροί και να έχουμε χαμηλά το κεφάλι. Ο Χασάν είναι πιο ελαφρύς, πιο υγιής κι η ομάδα τον εμπιστεύεται».

Για το αν το πλεονέκτημα έδρας είναι ο νέος στόχος: «Ξεκάθαρα πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Όταν γύρισα, η διοίκηση μού ζήτησε να είμαστε πάλι στους οκτώ. Έτσι όπως είναι η διοργάνωση φέτος, αν είμαστε 5οι ή 6οι θα είναι αποτυχία; Θέλουμε να ‘μαστε έτοιμοι, όπου κι αν παίξουμε».

Σλούκας: Παίξαμε ολοκληρωτικό μπάσκετ

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σλούκας δήλωσε: «Σήμερα παίξαμε ολοκληρωτικό μπάσκετ. Ήταν ίσως το καλύτερο ματς μας έως τώρα τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα. Ξέρουμε πως είναι ιδιαίτερα τα ματς με τον Παναθηναϊκό αφήνεις στην άκρη τα προβλήματα και μπαίνεις να κερδίσεις. Η διαφορά είναι πλασματική αν σκεφτεί κανείς και ποιότητα του Παναθηναϊκού. Το Final Four είναι μακριά, τώρα έχουμε μπροστά μας το πλεονέκτημα έδρας και κοιτάμε το επόμενο ταξίδι στη Γαλλία και τη διαβολοβδομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που είχα γράψει στην αρχή στο Instagram όταν ήρθα απλά το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη θέλουμε να συνεχίσουμε καλά και έχουμε ένα πάρα πολύ καλό ρεκόρ. Ο Φαλ είναι πολύ έξυπνος και ποιοτικός ψηλός. Ο Χασάν είναι σε καλή κατάσταση, έχει βελτιωθεί πολύ και βοηθάει πολύ την ομάδα».


Πηγή