Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

ΟΦΗ – Λεβαδειακός 2-1: «Ανάσα» με ανατροπή για τους Κρητικούς -Ξέφυγαν από τον πάτο της Super League

Μια μεγάλης σημασίας νίκη (2-1) επί του Λεβαδειακού, στην προσπάθεια να αποφύγει τον υποβιβασμό από τη Super League, πήρε ο ΟΦΗ, με ανατροπή.

Αν και βρέθηκαν πίσω μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, λόγω αυτογκόλ του Ντουρμισάι, οι Κρητικοί έφεραν… τούμπα το ματς και τελικά έφτασαν στο τρίποντο, το οποίο τους βγάζει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Super League, έχοντας πλέον 10 βαθμούς. Αντίθετα, στον… πυθμένα του πίνακα έμειναν οι Βοιωτοί, οι οποίοι μαζί με τον Ιωνικό είναι οι ομάδες που έκλεισαν τον πρώτο γύρο με 7 μόλις βαθμούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε «ήρωα» για τους Κρητικούς, από αρχικά μοιραίος, μετατράπηκε ο Ντουρμισάι, που πέτυχε το γκολ της ανατροπής στο 82ο λεπτό, αφού πρώτα στο 74′ ο Νέιρα έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Super League: Ο ΟΦΗ κατάφερε στο τέλος να μετατρέψει σε γλέντι το σοκ της αρχής

Πριν καλά-καλά… ζεσταθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ο Λεβαδειακός πήρε το προβάδισμα μόλις στο 2′. Από κόρνερ του Βρακά, ο Ντουρμισάι στην προσπάθειά του να αποκρούσει στο πρώτο δοκάρι, έστειλε την μπάλα με το κεφάλι πρώτα στο δοκάρι και μετά μέσα από τη γραμμή του τέρματος του Μανδά, κάνοντας το 0-1.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ του γρήγορου γκολ του Λεβαδειακού και στο 12′ πάτησε στην περιοχή των φιλοξενούμενων, όμως η κεφαλιά του Μπουζούκη έπειτα από τη σέντρα του Μπαλογιάννη πέρασε πολύ άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός έφτασε μία… ανάσα από το 2-0, όμως το πλασέ του Γιαννιώτα μέσα από την περιοχή, κόπηκε λίγο πριν περάσει τη γραμμή από τον Βούρο κι ενώ είχε εξουδετερωθεί ο Μανδάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 54′ ο διαιτητής εξέτασε στο μόνιτορ ενδεχόμενο πέναλτι πάνω στον Μπαλογιάννη. Ωστόσο, έπειτα από on field review αποφάνθηκε πως πρώτα υπήρξε επιθετικό φάουλ του Ντουρμισάι στον Μπαχανάκ.

Στο 56′ ο Ντουρμισάι έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και σούταρε αμέσως μετά από ένα κοντρόλ, όμως ο Μάρκοβιτς έδειξε εξαιρετική αντανακλαστικά κι απέκρουσε, ενώ στο 64′ ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού μπλόκαρε σταθερά το πλασέ του Τζου.

Η επιμονή του ΟΦΗ δικαιώθηκε στο 74′ με το γκολ του Χουάν Νέιρα, ο οποίος έπειτα από σέντρα του Τοράρινσον έφερε το ματς στα ίσα, κάνοντας το 1-1 με κεφαλιά-ψαράκι, δευτερόλεπτα αφού είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Κρητικοί πήραν τα πάνω τους μετά την ισοφάριση και έφτασαν στην ολική ανατροπή στο 82′ με τον Ντουρμισάι, ο οποίος… εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ του στο 2ο λεπτό. Μια άλλη αλλαγή του Βάλντας Νταμπράουσκας, ο Μπιφουμά έπαιξε εξαιρετικά το ένα-δύο με τον Νέιρα, «πάτησε» στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε προς τον Ντουρμισάι, που έκανε το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για την κρητική ομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΦΗ – Λεβαδειακός 2-1

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Τοράρινσον, Περέα, Μεγιάδο (73′ Ντιουσέ) Μπουζούκης (64′ Τζου), Ντίκο (74′ Μπιφουμά), Μπαλογιάννης (73′ Νέιρα), Ντουρμισάι (87′ λ.τρ. Στάικος)

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Χάμοντ, Μπαχανάκ, Βρακάς, Σκβάρκα (89′ Σακό), Βήχος, Γιαννιώτας, Νίκας, Δούμτσιος (79′ Πέτρε).

Super League: Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

  • ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-4
  • Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0
  • Λαμία – Παναιτωλικός 1-3
  • Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-0
  • ΠΑΟΚ – ΝΠΣ Βόλος 3-0
  • Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός 1-0
  • ΟΦΗ – Λεβαδειακός 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)

  1. Παναθηναϊκός 37
  2. ΑΕΚ 29
  3. ΠΑΟΚ 25
  4. Ολυμπιακός 25
  5. ΝΠΣ Βόλος 24
  6. Άρης 21
  7. Παναιτωλικός 16
  8. Ατρόμητος 15
  9. Αστέρας Τρίπολης 13
  10. ΟΦΗ 10
  11. Λαμία 9
  12. ΠΑΣ Γιάννινα 9
  13. Λεβαδειακός 7
  14. Ιωνικός 7

Πηγή