Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ο Ολυμπιακός και τα 143,7 εκατ. ευρώ από πωλήσεις

Ο Ολυμπιακός και τα 143,7 εκατ. ευρώ από πωλήσεις

Με την πώληση του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ ο Ολυμπιακός συνεχίζει να γεμίζει το ταμείο του.

Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε ιδιοκτήτης των ερυθρόλευκων, το καλοκαίρι του 2010, είχε θέσει τους εξής στόχους: Να είναι αυτάρκης οικονομικά η ομάδα, να κατακτάει τίτλους και να έχει σταθερά καλή ευρωπαϊκή παρουσία. Μια δεκαετία μετά, μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει πετύχει όσα είχε πει, αφού ο Ολυμπιακός κατέκτησε και κατακτά τίτλους, έχει την καλύτερη βαθμολογία της ιστορίας του στο ranking της UEFA και έχει και πολλά, πάρα πολλά λεφτά στο ταμείο του λόγω των πωλήσεων.

Με τον Τσιμίκα να ετοιμάζεται για Λίβερπουλ έναντι 13+2 εκατ. ευρώ, είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τις καλύτερες πωλήσεις των Πειραιωτών από το 2020 κι έπειτα, με την αρχή να γίνεται το 2012, όταν ο Κέβιν Μιραλάς δόθηκε στην Έβερτον για 7,5 εκατ. ευρώ. Δύο χρόνια μετά, το 2014, υπήρξαν τρεις καλές πωλήσεις: Ο Ανδρέας Σάμαρης στη Μπενφίκα για 10 εκατ. ευρώ, ο Κώστας Μανωλάς στη Ρόμα για 15 εκατ. ευρώ και ο Κώστας Μήτρογλου στη Φούλαμ επίσης για 15 εκατ. ευρώ.

Θα περνούσε μια διετία από τότε, μέχρι να ξαναβάλουν καλά λεφτά στο ταμείο τους οι ερυθρόλευκοι, αφού το 2016 πωλήθηκε ο Αρτούρ Μαζουακού στη Γουέστ Χαμ για 7,2 εκατ. ευρώ, για να ακολουθήσουν το 2017 οι Μπράουν Ιντέγε (στην Τιανγίν Τέντα για 12 εκατ. ευρώ), Λούκα Μιλιβόγιεβιτς (στην Κρίσταλ Πάλας για 15 εκατ. ευρώ) και φυσικά ο Παναγιώτης Ρέτσος στη Λεβερκούζεν για 22 εκατ. ευρώ!

Το 2018 και το 2019 ο Ολυμπιακός ήταν… ήρεμος σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις, αλλά φέτος επανήλθε δυναμικά, πουλώντας τον Ιανουάριο τον Ντάνιελ Ποντένσε στη Γουλβς για περίπου 25 εκατ. ευρώ και τώρα τον Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ για 13+2, με το συνολικό ποσό -αυτή τη δεκαετία επί Μαρινάκη- να φτάνει στα 143,7 εκατ. ευρώ!


Πηγή