Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πήρε βαθμό στο 96

Πήρε βαθμό στο 96′ ο ΠΑΟΚ, 1-1 με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ

Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες για να νικήσει, τελικά ήταν… έτοιμος να χάσει στη Λάρισα, αλλά στην τελευταία φάση πήρε έστω την ισοπαλία.

Οι Θεσσαλονικείς πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά του ματς, απέναντι στους Θεσσαλούς που έψαχναν τα πατήματά τους, αλλά οι μεγάλες φάσεις ήρθαν μετά από το ημίωρο κι έπειτα.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 30′ με τον Μπέρτο να διώχνει λίγο πριν τη γραμμή, μετά τη λάθος έξοδο του Ναγκί, σε σουτ του Τζόλη, ο οπίος στο 37′ βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ αλλά έκανε κακή προβολή και αστόχησε.

Λίγα λεπτά μετά, στο 43′, ο Ναγκί απέκρουσε με τα πόδια την κεφαλιά του Ίνγκασον και στη συνέχεια της φάσης ο Μουργκ με δυνατό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο μέρος, απειλώντας στο 52′ με το σουτ του Βιεϊρίνια που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στη συνέχεια ο Τζόλης είχε νέα φάση για να σκοράρει αλλά δεν το έκανε. Και αφού δεν αξιοποιήθηκε καμία από αυτές τις ευκαιρίες, ήρθε τελικά η τιμωρία για τους φιλοξενούμενους.

Στο 70′ ο Πινακάς απέφυγε τους Βαρέλα – Ίνγκασον και πλάσαρε άψογα τον Πασχαλάκη για το 1-0, σοκάροντας τους ασπρόμαυρους. Αυτούς που θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 77′ με τον Γιαννούλη, αλλά η κεφαλιά του ήταν κακή και ενώ βρισκόταν σε πολύ καλή θέση.

Ακόμη καλύτερη ήταν η ευκαιρία του 86′, όταν ο Γιαννούλης σέντραρε και ο αμαρκάριστος Τζόλης αστόχησε, με τον ΠΑΟΚ τελικά να ισοφαρίζει στο 96′ με πέναλτι του Βιεϊρίνια, μετά την ανατροπή του Σφιντέρσκι από τον Ναγκί, παίρνοντας έστω τον βαθμό, ο οποίος πάντως τον αφήνει στην 3η θέση και στο -1 από τον Άρη, έχοντας και ματς περισσότερο.

ΑΕΛ: Ναγκί, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς (71′ Γκοτζαμανίδης), Ζίζιτς, Πινακάς (83′ Γλυνός), Μπέρτος, Νικολιάς (83′ Νούνιτς), Τρούγιτς (53′ Πλατέλλας).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Αουγκούστο (82′ Σβαμπ), Καντουρί, Μουργκ (87′ Τσόλακ), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι.


Πηγή