Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Παναιτωλικός – Λαμία 1-2: Τρίποντο «ανάσα» στην πρεμιέρα των πλέι άουτ της Super League

Η Λαμία είχε το «πρέπει» για τη επί του Παναιτωλικού και τελικά την πήρε με 2-1, στο ματς που έκλεισε την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.

Μετά από 7 σερί ήττες με τις οποίες έκλεισε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Super League, η Λαμία επέστρεψε στις νίκες σε ένα «do or die» ματς, αυτό της πρεμιέρας των πλέι άουτ με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Ο αγώνας αυτός έκλεισε και το πρόγραμμα του Σαββάτου στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς την Κυριακή (20/3) έρχονται τρεις αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα ανέβηκε στους 21 βαθμούς, 5 λιγότερους από τον Ατρόμητο και παραμένει «ζωντανή» στο παιχνίδι της απευθείας παραμονής, ενώ επί της ουσίας στέλνει στη Super League 2 τον Απόλλωνα Σμύρνης, από τον οποίο αποσπάστηκε 8 ολόκληρους βαθμούς.

Η Λαμία αποδείχθηκε αποτελεσματική και πήρε το τρίποντο στο Αγρίνιο

Παρότι ο Παναιτωλικός ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, είχε περισσότερες ευκαιρίες, εντέλει δεν απέφυγε την ήττα από τους Φθιώτες, που έχουν προκριθεί και στους ημιτελικούς του Κυπέλλου (θα αντιμετωπίσουν σε διπλά ματς τον Παναθηναϊκό).

Η Λαμία αυτήν τη φορά βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα μετά από τρεις αγώνες, πετυχαίνοντας μάλιστα δύο γκολ, την ώρα που στους προηγούμενους έξι είχε σκοράρει μόνο μία φορά και αυτή με το πέναλτι του Μανούσου, που είχε μειώσει το σκορ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Παναιτωλικός γνώρισε την ήττα μετά από πέντε αναμετρήσεις. Ήθελε το αποτέλεσμα για να εξασφαλιστεί και μαθηματικά, δεν το πέτυχε, αλλά θα έχει την ευκαιρία να το κάνει σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και είχαν διπλή ευκαιρία στο 28′. Ο Ντέιμπι Φλόρες εξαπέλυσε έναν κεραυνό έξω από την περιοχή, με την μπάλα να πηγαίνει λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Νταγκό από κοντά απείλησε, όμως ο Σαράνοφ, απέκρουσε.

Δύο λεπτά μετά ο Καρέλης έκλεψε την μπάλα και βγήκε απέναντι από τον Σαράνοφ, ο οποίος τον σταμάτησε με εκπληκτική επέμβαση. Στο 44΄ ο Μαλής αποχώρησε από τον αγώνα με κλάματα, μετά τον τραυματισμό του στον Αχίλλειο, διαισθανόμενος προφανώς ότι η κατάστασή του είναι αρκετά σοβαρή.

Δευτερόλεπτα πριν το 45′ η Λαμία προηγήθηκε με τον Μανούσο, ο οποίος με διπλή προσπάθεια και μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Παναιτωλικού νίκησε τον Ανέστη (0-1).

Το 0-2 για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 77′ με τον Ελευθεριάδη, μετά από ωραία προσποίηση να «εκτελεί» τον Ανέστη, ενώ στο 82′ ο Ντουάρτε μείωσε σε 1-2 για τους Αγρινιώτες. Ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παναιτωλικός – Λαμία 1-2

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής (44′ Αποστολάκης), Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα (71′ Αντούνες), Ντουάρτε, Μάρτενσον (71′ Μπαρμπόσα), Μεντόσα, Φλόρες, Ντάγκο (81′ Μόρσεϊ), Καρέλης (71′ Βέργος)

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Λούκας, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Μανούσος (63′ Τιρόνε, 85′ Προβυδάκης), Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Μπανγκουρά (46΄ Ελευθεριάδης), Ρόμανιτς (85′ Τζανετόπουλος), Καραμάνος (80′ Βέλλιος)


Πηγή