Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Παρί Σεν Ζερμέν: Ο νέος προπονητής της, Κριστόφ Γκαλτιέ, είχε περάσει από την Ελλάδα και τον Άρη

Η Παρί Σεν Ζερμέν επισημοποίησε την Τρίτη (5/7) την πρόσληψη του Κριστόφ Γκαλτιέ στην τεχνική ηγεσία της, έναν προπονητή που είχε περάσει και από την Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη.

Ο Γκαλτιέ αντικατέστησε στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν τον Αργεντινό Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, το συμβόλαιο με τον οποίο λύθηκε κοινή συναινέσει. Ο Γάλλος τεχνιλός πηγαίνει στη γαλλική πρωτεύουσα με διετές συμβόλαιο, μετά την αποχώρησή του από τη Νις τον περασμένο μήνα, αφού οδήγησε την περασμένη σεζόν την ομάδα από τη Νίκαια στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας και στην πέμπτη θέση στη Ligue 1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 55χρονος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας της γαλλικής Ριβιέρας το 2021, αφού οδήγησε την προηγούμενη σεζόν τη Λιλ στον πρώτο τίτλο της στη Ligue 1 από το 2011. Πριν πάει στη Λιλ, ο Γκαλτιέ πέρασε οκτώ σεζόν στη Σεντ Ετιέν, όπου κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

«Όταν είσαι εδώ (στην Παρί) νιώθεις τις προσδοκίες», είπε ο Γκαλτιέ κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του. Θα είναι ο πρώτος Γάλλος προπονητής της μετά τον Λοράν Μπλάν την περίοδο 2013-16.

«Εκτιμώ, καταλαβαίνω την ευθύνη που έχω ώστε η Παρί Σεν Ζερμέν να έχει μια υπέροχη σεζόν. Ετοιμαζόμουν γι’ αυτό. Αν έχω αποδεχτεί τη δουλειά, είναι επειδή είμαι ικανός γι’ αυτό. Αλλά πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί» πρόσθεσε.

Στους Παριζιάνους ο Γκαλτιέ θα επανενωθεί με τον Λουίς Κάμπος, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη Λιλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γκαλτιέ: Θα ήθελα να μείνει ο Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν

«Προφανώς θέλω να μείνει ο Νεϊμάρ, γιατί, όταν έχεις παίκτες παγκόσμιας κλάσης, είναι καλύτερα να τους έχεις μαζί παρά εναντίον» τόνισε ο Γκαλτιέ, για να συμπληρώσει: «Κανένας παίκτης δεν θα είναι πάνω από την ομάδα. Είμαι αποφασισμένος να διασφαλίσω ότι αυτή η ομάδα θα είναι πολύ ενωμένη, απαιτητική, αποφασισμένη, για να έχει την καλύτερη δυνατή σεζόν. Αν δυστυχώς υπάρχουν παίκτες που βγαίνουν από αυτό το πλαίσιο, από τη στιγμή που θα βγουν εκτός, θα απορριφθούν».

«Δεν μιλήσαμε ποτέ με τον Ζιντάν. Αγαπώ τον παίκτη και τον προπονητή, αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε μαζί του. Ο Κριστόφ Γκαλτιέ ήταν πάντα η πρώτη μας επιλογή», είπε ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, αναφερόμενος στο σενάριο που είχε κυκλοφορήσει όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Ποτσετίνο.

Ο Αργεντινός, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Παρί τον Ιανουάριο του 2021, κατέκτησε τον τίτλο της Ligue 1 τη σεζόν 2021-22 και το Κύπελλο Γαλλίας την περίοδο 2020-21, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στη διάκριση στο Champions League, το μόνο σημαντικό τρόπαιο που έχει… διαφύγει από τους Παριζιάνους από τότε που τους ανέλαβε η Qatar Sports Investment το 2011.

Ο Ποτσετίνο φεύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν μετά από 84 αγώνες, έχοντας 55 νίκες, 15 ισοπαλίες και 14 ήττες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γκαλτιέ: Είχε περάσει από την Ελλάδα και τον Άρη, αλλά ως βοηθός προπονητή

Για να βρεθεί όμως στο Παρίσι και στην πρωταθλήτρια Γαλλίας, ο 55χρονος Γάλλος, πέρασε από πολλές άλλες ομάδες (εκτός από τη Νις και τη Λιόν), ανάμεσά τους και ο Άρης. Μάλιστα, ως βοηθός τη σεζόν 2001/02.

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη την 1η Δεκεμβρίου 2001 και έμεινε έως τις 30 Ιουνίου 2002, ως βοηθός των Μπέρντ Κράους (11 παιχνίδια), Ρισάρ Ταρντί (10 παιχνίδια) και Γιάννη Τζιφόπουλου (1 παιχνίδι).

Στη συνέχεια ακολούθησε ως βοηθός σε Μπαστιά, Αλ Αίν, Πόρτσμουθ, Σοσό, Λιόν, Σεντ Ετιέν (όπου κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας την αγωνιστική περίοδο 2012-2013), πριν ξεκινήσει ως πρώτος στους «στεφανουά» και μετά καθίσει στον πάγκο των, Λιλ (στον πρώτο τίτλο της στη Ligue 1 από το 2011) και Νις.


Πηγή