Τετάρτη , 8 Μάιος 2024

Πιθανό το «λουκέτο» στη Serie A μετά τα συμβάντα στο Μιλάνο

Οι Ιταλοί τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουν στο πρωτάθλημά τους… πρόγραμμα Αγγλίας, καθώς παίζουν και τις γιορτές, αλλά αυτά τα Χριστούγεννα ήταν «μαύρα» για το κάλτσιο, μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν χθες το βράδυ στο παιχνίδι της Ίντερ με τη Νάπολι.

Ο θάνατος ενός 35χρονου οπαδού των «νερατζούρι», κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων με υποστηρικτές των «παρτενοπέι, σε ενέδρα που έστειλαν οι πρώτοι στους δεύτερους, προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και οι άνθρωποι της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιταλίας είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, καταγράφηκε και η ρατσιστική επίθεση στον Καλιντού Κουλιμπαλί από μερίδα του κόσμου στο «Τζουζέπε Μεάτσα».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής της Serie A, μετά από όλο αυτό το σκηνικό. «Να διακοπεί το πρωτάθλημα; Δεν ξέρω, είναι ακόμα τόσο νωπά όσα έγιναν. Θα συζητήσουμε τα όσα έγιναν και θα πράξουμε αναλόγως. Μιλάμε για πρόβλημα δημόσιας τάξης και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, είτε συνεχιστεί το πρωτάθλημα, είτε διακοπεί», τόνισε στην εφημερίδα Il Messaggero.

Πάντως, ο ίδιος διευκρίνισε ότι εάν κάτι τέτοιο συμβεί, δεν θα γίνει στην τελευταία αγωνιστική αυτού του έτους, τη 19η, που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου. «Το Σάββατο θα παίξουμε κανονικά, αλλά το πρωτάθλημα δεν θα σταματήσει. Αλλά, η γραμμή που θα χαράξουμε, θα πρέπει να είναι πολύ σκληρή. Περιμένω την απόφαση της Αθλητικής Δικαιοσύνης, αλλά οι υπόλοιπες Αρχές είναι σύμφωνες με τα μέτρα που προτείνουμε».

Νωρίτερα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο αστυνομικός διευθυντής του Μιλάνου, έκανε γνωστό πως οι Αρχές εισηγήθηκαν να κλείσει μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2019 η εξέδρα των οργανωμένων οπαδών της Ίντερ και να υπάρξει απαγόρευση μετακίνησης οπαδών τους σε όλη τη χώρα, μέχρι το τέλος της σεζόν.

localStorage.clear();


Πηγή