Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Προκριματικά Euro 2024: «Η Ελλάδα είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης» -Η συνέντευξη Τύπου Κούμαν

Ο Ρόναλντ Κούμαν σέβεται και υπολογίζει την Εθνική Ελλάδας, την οποία η ομάδα του, η Ολλανδία, θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (7/9, 21:45) για τα προκριματικά του Euro 2024.

«Είναι πραγματικά ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης», είπε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Ολλανδός τεχνικός, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα που θα γίνει στο «Philips Stadion» του Αϊντχόφεν για τ8ν 2ο Όμιλο των προκριματικών του Euro 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπορούν να αμυνθούν καλά. Έχουν πολλή ταχύτητα στα άκρα. Με ένα σπουδαίο “δεκάρι”, ο αρχηγός τους (Μπακασέτας), με ένα εξαιρετικό αριστερό πόδι. Η Γαλλία είναι η Γαλλία. Οι Έλληνες δεν πίεσαν ψηλά και περίμεναν τον αντίπαλο να κάνει λάθη. Έτσι η Ελλάδα κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι, ακόμα και με δέκα παίκτες. Αυτό λέει πολλά», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «οράνιε».

Ερωτηθείς για την τακτική προσέγγισή του εναντίον του ελληνικού συγκροτήματος, ο Κούμαν απάντησε ότι «πρέπει να πιέσουμε καλύτερα τον αντίπαλο. Μια σειρά από τις αρχές του παιχνιδιού θα πρέπει να βελτιωθούν όταν χτίζουμε από πίσω. Προσπαθούμε να αναπτυχθούμε και να βελτιωθούμε μέσα από την προπόνηση. Οι παίκτες είχαν βαρύ πρόγραμμα. Πρέπει να μειώσουμε τα γκολ που δεχόμαστε και να έχουμε μια καλύτερη επικοινωνία».

Σε κάθε περίπτωση, ο Κούμαν εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε ένα καλό αποτέλεσμα αυτή την φορά. Το ίδιο είχα και για το Nations League απέναντι στην Κροατία. Λιγότερο απέναντι στη Γαλλία, στα προκριματικά, εν μέρει λόγω τραυματισμών και ασθενειών. Με αυτά που κάναμε, με τις εικόνες και τις συζητήσεις που είχαμε, νιώθω ότι όλοι συνειδητοποιούν πόσο σημαντική είναι αυτή η εβδομάδα».

Άλλο θέμα που απασχόλησε τον ολλανδικό Τύπο είναι το ποιος τερματοφύλακας θα ξεκινήσει απέναντι στην Ελλάδα, καθώς ο θεωρούμενος ως βασικός, Τζάστιν Μπάιλοου, είναι τραυματίας αυτό το διάστημα. Αυτός θα είναι ο Μαρκ Φλέκεν της Μπρέντφορντ, τον οποίο ο Κούμαν προτίμησε έναντι των Άντρις Νόπερτ και Μπαρτ Φερμπρούγκεν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Μαρκ Φλέκεν θα παίξει τερματοφύλακας αύριο», αποκάλυψε ο έμπειρος τεχνικός. «Τον επέλεξα γιατί νομίζω ότι το αξίζει. Είναι σε φόρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης με αυτή την ομάδα εδώ και αρκετό καιρό».

Και συμπλήρωσε: «Ο Άντρις Νόπερτ έχει παίξει βέβαια σπουδαίο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά είχε τραυματιστεί για λίγο. Μετά, κάνεις επιλογές. Ο Μπαρτ Βερμπρούγκεν θα γίνει σπουδαίος τερματοφύλακας. Μπορεί να δείξει ότι είναι τελικά ο καλύτερος κι έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά του, αλλά αύριο το απόγευμα (Πέμπτη 7/9) θα επιλέξω τον Φλέκεν».

Euro 2024: Στα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει η Ολλανδία αναφέρθηκε ο Φρένκι ντε Γιονγκ

Ελλείψει…βετεράνων όπως ο Μέμφις Ντεπάι και ο Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ, ο μόλις 26χρονος Φρένκι ντε Γιονγκ είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες στην Εθνική Ολλανδίας.

«Δεν ξέρω αν ο ρόλος μου στο γήπεδο είναι διαφορετικός. Ίσως καθοδηγώντας στους παίκτες. Όχι στον καθορισμό της κατεύθυνσης, αλλά στην παρακολούθηση της κατεύθυνσης που επιλέγουμε μαζί. Νομίζω ότι αυτό είναι λογικό, καθώς μεγαλώνεις και έχεις περισσότερη εμπειρία», είπε ο μέσος της Μπαρτσελόνα, ξεκινώντας να μιλά στη συνέντευξη Τύπου, εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Συζητήσαμε τι πρέπει να βελτιωθεί. Που οι πιθανότητες είναι κατά της Ελλάδας. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Στο χέρι μας είναι κυρίως να το δείξουμε. Είναι σίγουρα δυνατό να κάνουμε περισσότερα. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να το κάνουμε πιο συχνά, αλλά δεν είναι ότι δεν το κάναμε ποτέ», πρόσθεσε.

«Η συμβολή μου είναι ότι πρέπει να παίξω καλά. Νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Είμαι σε φόρμα. Είμαι σε εξαιρετική φόρμα στον σύλλογο. Θα δούμε αύριο. Μπορώ να πω πολλά εκ των προτέρων. Πρέπει πάντα να το δείχνεις στο ματς. Εναπόκειται πάντα στους άλλους να κρίνουν», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το κακό ξεκίνημα του Άγιαξ, εκ των αντιπάλων της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League: «Λυπάμαι που δεν πάει καλά. Νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Η σεζόν μόλις ξεκίνησε. Ας δούμε πώς θα είναι σε λίγους μήνες. Μόλις ξεκίνησε. Νομίζω ότι πρέπει απλώς να τους δώσουμε λίγο χρόνο».


Πηγή