Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ, 2-0 τον Άρη

Πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ, 2-0 τον Άρη

Έπρεπε να φτάσουμε στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ για να πανηγυρίσει ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με 2-0 του Άρη.

Ιδιαίτερο κίνητρο δεν είχε καμία από τις δύο ομάδες και αυτό, δυστυχώς, φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, αφού τα λάθη ήταν αυτά που κυριαρχούσαν εκατέρωθεν. Και το γεγονός ότι η πρώτη καλή φάση ήταν η εκτέλεση φάουλ του Γκάμα που έφυγε λίγο άουτ στο 29′, τα λέει όλα για το θέαμα ως εκείνη τη στιγμή. Όχι, βέβαια, ότι βελτιώθηκε η κατάσταση στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά τουλάχιστον είδαμε ένα γκολ.

Ήταν στο 41ο λεπτό, όταν ο Κουρμπέλης έκλεψε την μπάλα και με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό, πανηγυρίζοντας μπροστά στον Ματίγια, με τον οποίο είχε τσακωθεί ένα λεπτό νωρίτερα. Και για να γίνου χειρότερα τα πράγματα για τον Άρη, ήρθε στο 45′ ο τραυματισμός του Ντουάρτε, ο οποίος άφησε τη θέση του στον Διαμαντόπουλο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 49′ οι πράσινοι είχαν δοκάρι σε πλασέ του Καμπετσή, ο οποίος τελικά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 58′, μετά από ωραία συνεργασία των Μακέντα και Χατζηθεοδωρίδη, αλλά μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Ιταλού στον Μαρτίνες.

Μικρό το κακό για τον Παναθηναϊκό, όμως, αφού στο 88′ με κεφαλιά του Κολοβέτσιου πέτυχε το 2-0 και «κλείδωσε» τη νίκη, η οποία είναι και η πρώτη του στα φετινά πλέι οφ.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Χριστογεώργος, Θεοχάρης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης (82′ Περέα), Αγιούμπ (46′ Ανουάρ), Χατζηγιοβάνης (65′ Αλεξανδρόπουλος), Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Καμπετσής (82′ Ζαγαρίτης), Μακέντα (76′ Αθανασακόπουλος).

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Φαμπιάν, Ντουάρτε (45′ Διαμαντόπουλος), Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Ματίγια, Μπακουτσής, Μπακαλιάνης, Κόρχουτ, Σάσα, Ρόουζ.


Πηγή