Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πόλο: Κέρδισε την παραμονή του ο Παναθηναϊκός -Επικράτησε της Χίου στα πέναλτι

Με ήρωα τον πολύπειρο τερματοφύλακα Θωμά Γαβαλά, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την παραμονή του στην Α1 Πόλο ανδρών.

Το «τριφύλλι» νίκησε με 12-11 στα πέναλτι τη Χίο, έκανε το 2-1 στη σειρά της Α’ Φάσης των πλέι-άουτ και κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ματς

Το τρίτο και αποφασιστικό ματς των δύο ομάδων στο Πάρκο Γουδή είχε συγκλονιστική εξέλιξη, με τους «πράσινους» να βρίσκονται σχεδόν συνέχεια πίσω στο σκορ, αλλά να επιστρέφουν από το -3 και να ισοφαρίζουν σε 8-8 με τον Κουρλιάφτη, περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη.

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Γαβαλάς με κρίσιμες αποκρούσεις έδωσε τη νίκη στο «τριφύλλι» και ανανέωσε την παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας τη 12η θέση και πετυχαίνοντας το στόχο της παραμονής, παρότι ήταν η μοναδική ομάδα που έβγαλε όλη τη σεζόν χωρίς ξένους παίκτες.

Από την άλλη πλευρά, η Χίος θα πάει σε «τελικούς» παραμονής με τον ΟΥΚ Βόλου, έχοντας μεν το πλεονέκτημα έδρας, αλλά ταυτόχρονα το μειονέκτημα να μην μπορεί να δώσει αγώνες στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού, που έχει κλείσει λόγω έργων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι ο ΝΟΧ είναι μία από τις τρεις ομάδες (μαζί με Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη) που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ από καταβολής Α1 κατηγορίας.


Πηγή