Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Σάλος με τις δηλώσεις Τσιτσιπά για το γυναικείο τένις -Τον αποστόμωσαν Ναόμι Οσάκα και Πλίσκοβα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαίνεται πως άνοιξε μέτωπο με τις γυναίκες τενίστριες, καθώς η δήλωσή του για τα πέντε σετ προκάλεσε την αντίδραση της Ναόμι Οσάκα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις και Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης μίλησε στην ιστοσελίδα First Sportz, μέσω της οποίας πρότεινε οι τενίστριες να αγωνίζονται στα Grand Slam μέχρι και το 5ο σετ -σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί- και όχι μέχρι το 3ο που ισχύει σήμερα. Ο λόγος που θέλει ο Τσιτσιπάς να δει την αλλαγή αυτή είναι πως οι γυναίκες… πληρώνονται το ίδιο με τους άνδρες, άρα θα πρέπει να ισχύουν ακριβώς οι ίδιοι κανόνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ναόμι Οσάκα, στο περιθώριο της πρόκρισής της στα προημιτελικά του Μαϊάμι Όπεν, ρωτήθηκε για τη δήλωση του 24χρονου, που έχει προκαλέσει πολλή συζήτηση στον χώρο του τένις. «Θέλει να παίξει εννέα σετ; Αν προσπαθήσει να αυξήσει τα δικά μας σετ, θα αυξήσω τα δικά του», είπε η Γιαπωνέζα αθλήτρια.

Έπειτα, η ίδια ρώτησε δύο φορές «του έγινε αυτή η ερώτηση ή απλώς το ανέφερε;». Όταν έμαθε πως το ανέφερε μόνος του, η -επίσης 24χρονη- τενίστρια σημείωσε: «Αυτός ο τύπος είναι τόσο αστείος. Νιώθω ότι αυτό θα άλλαζε τη δομή του τένις, ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να κάνουν διαφορετικά πράγματα στο γυμναστήριο και τέτοια πράγματα. Θα χρειαστεί επίσης πολύς χρόνος για να εφαρμοστεί, αλλά επίσης ένας άνδρας μιλάει για ένα γυναικείο άθλημα, οπότε δεν νομίζω ότι η ιδέα του θα πραγματοποιηθεί».

Η Ναόμι Οσάκα / Φωτογραφία: AP Photo-Rebecca Blackwell
Η Ναόμι Οσάκα / Φωτογραφία: AP Photo-Rebecca Blackwell

Η Οσάκα δεν ήταν η μόνη τενίστρια που απάντησε στον Τσιτσιπά. Είχε προηγηθεί η Καρολίνα Πλίσκοβα, πρώην Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη των γυναικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Τσέχα πρωταθλήτρια φαίνεται πως δεν άρεσε και πολύ η ιδέα του Τσιτσιπά, καθώς δημοσίευσε ένα screenshot από τη συνέντευξή του και χρησιμοποιώντας emojis έδειξε πως… έκλαψε από τα γέλια με την πρόταση του Έλληνα τενίστα.

Οι δηλώσεις του Τσιτσιπά για το γυναικείο τένις που προκάλεσαν σάλο

«Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών -αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5. Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δεν ξέρω. Ισως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα γκραν σλαμ τουλάχιστον. Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα Slams. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ», δήλωσε ο Τσιτσιπάς.


Πηγή