Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Σπανούλης: Σκέτη ανατριχίλα να κρατάς στα χέρια σου το τρόπαιο της Euroleague

Σπανούλης: Σκέτη ανατριχίλα να κρατάς στα χέρια σου το τρόπαιο της Euroleague

Ήταν μια ημέρα σαν σήμερα (13 Μαΐου) πριν από οκτώ χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός κατακτούσε στην Κωνταντινούπολη τον τίτλο της Euroleague, ενώ έναν χρόνο -παρά μια ημέρα- αργότερα, έκανε το ίδιο και στο Λονδίνο. Κοινό «συστατικό» και στις δύο επιτυχίες ήταν η ηγετική παρουσία του Βασίλη Σπανούλη με τα ερυθρόλευκα.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών μίλησε για τις δύο αυτές σπουδαίες στιγμές της καριέρας του στα «Νέα» και τόνισε πως δεν ξεχωρίζει κάποια από τις δύο, καθώς «έχω έξι παιδιά και τα αγαπώ όλα το ίδιο. Δεν βάζω κανένα πιο πάνω από τα υπόλοιπα και το ίδιο ισχύει με τις δύο μαζεμένες κούπες που σήκωσα τέτοιες μέρες σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο»

Ο Σπανούλης επισήμανε: «Το συναίσθημα εκείνης της στιγμής πάνω στο βάθρο και με το τρόπαιο στα χέρια είναι συγκλονιστικό. Σκέτη ανατριχίλα».

Για την επιστροφή από το -19 στα τελευταία δώδεκα λεπτά του τελικού της Πόλης είπε: «Ήμασταν εθισμένοι στις ανατροπές, αποτελούσαν βασικό συστατικό του DNA μας. Διαθέταμε τα κότσια, την μπασκετοσύνη και την αύρα και μπορούσαμε να γυρίσουμε οποιοδήποτε ματς. Είχαμε φιλτράρει την ομάδα και τους εαυτούς μας σε αυτή την διαδικασία της ανασυγκρότησης και της αντίδρασης στη διάρκεια ενός αγώνα.

Μέσα στη σεζόν υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις στις καταστάσεις και στα συναισθήματα. Είχαμε περάσει χαρές, λύπες, αγκαλιές, μαλώματα και ήμασταν ψημένοι σε όλες τις καταστάσεις. Ό,τι και αν συνέβαινε, δεν μας έπαιρνε από κάτω και αυτός ο αδάμαστος χαρακτήρας έγινε το υλικό για να χτιστεί το μεγαλείο της ομάδας. Μείναμε ψύχραιμοι, είχαμε άγνοια κινδύνου και έγινε ό,τι έγινε. Ο Ντούντα ήταν μανούλα σε αυτά τα τρικ, στα κόλπα, στο πώς θα σου πειράξει το μυαλό και θα σου δώσει επιπλέον κίνητρο».


Πηγή