Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Το γκολ του Μαραντόνα στη Γιουβέντους που άφησε άφωνους τους επιστήμονες

Το γκολ του Μαραντόνα στη Γιουβέντους που άφησε άφωνους τους επιστήμονες

Νάπολι εναντίον Γιουβέντους είναι πάντα ένα ξεχωριστό ματς και ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα το έκανε ακόμη περισσότερο στις 3 Νοεμβρίου 1985.

Οι παρτενοπέι υποδέχονταν στο San Paolo τους μπιανκονέρι -απόψε οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο Τορίνο- οι οποίοι είχαν οκτώ νίκες στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές. Η ομάδα του Μισέλ Πλατινί ήταν το φαβορί, αλλά από την άλλη πλευρά υπήρχε ο Μαραντόνα και αυτό, τελικά, έκανε τη διαφορά.

Το ματς ήταν κλειστό, δυνατό, με μία αποβολή για κάθε ομάδα και με το 0-0 να παραμένει μέχρι και το 72ο λεπτό, όταν η Νάπολι κέρδισε ένα έμμεσο φάουλ. Η απόσταση του τείχους ήταν μικρή, αυτή από την εστία επίσης, οπότε όλοι πίστευαν ότι θα γινόταν μια καραμπόλα, κόντρες και η μπάλα θα απομακρυνόταν.

Τελικά αυτή κατέληξε στα δίχτυα χάρη στην αριστουργηματική εκτέλεση του Ντιέγκο, ο οποίος… ανάγκασε την επόμενη μέρα μια ομάδα επιστημόνων να επισκεφθούν το San Paolo και να κάνουν διάφορες μετρήσεις, καταλήγοντας στο εξής συμπέρασμα: Δεν μπορεί να εξηγηθεί με κανόνα νόμο της φυσικής το πώς η μπάλα από αυτό το σημείο πήρε τόσο ύψος και… έσβησε τόσο «γλυκά» ώστε να καταλήξει στο παραθυράκι της εστίας του Στέφανο Τακόνι.


Πηγή