Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Το Λάτσιο-Ρόμα που διακόπηκε λόγω του… θανάτου ενός μικρού παιδιού που τελικά ζούσε

Στις 21 Μαρτίου 2004 στο Olimpico της Ρώμης η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Ήταν η μέρα που η ιταλική πρωτεύουσα είχε χωριστεί στα δύο, όπως συμβαίνει πάντα όταν έρχονται αντιμέτωπες οι Ρόμα και Λάτσιο. Είναι μέρες που μπορούν να συμβούν τα πάντα, ακόμη και το να διακοπεί ένα ντέρμπι για κάτι που ποτέ δεν έγινε.

Εκείνη τη βραδιά, με το δεύτερο ημίχρονο να έχει μόλις ξεκινήσει, συγκεκριμένα το ματς ήταν στο 49ο λεπτό, ένας οπαδός πλησίασε την εστία της Ρόμα και είπε προς τον τερματοφύλακα της ομάδας ότι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν επειδή έξω από το γήπεδο η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε ένα μικρό παιδί.

Η φήμη… εξαπλώνεται αμέσως σε όλο το γήπεδο και οι τιφόζι των δύο ομάδων ξεχνούν για λίγο την αντιπαλότητά τους και αρχίζουν να αποδοκιμάζουν έντονα τους αστυνομικούς, τους οποίους βάζουν στο στόχαστρο, ενώ παράλληλα υπάρχουν και μεταξύ τους επεισόδια. Με το κλίμα να είναι περίεργο -και όταν είναι έτσι τα πράγματα στη Ρώμη δεν είναι ποτέ καλό- οι ποδοσφαιριστές σταματάνε να παίζουν και η Λίγκα αποφασίζει, εκείνη τη στιγμή, τη διακοπή του παιχνιδιού για λόγους ασφαλείας.

Τελικά το ντέρμπι θα συνεχιζόταν άλλη μέρα, ενώ όλο αυτό θα έμενε στην ιστορία σαν μια μεγάλη φάρσα, αφού τελικά δεν υπήρξε κανένας θάνατος μικρού παιδιού έξω από το γήπεδο.


Πηγή