Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Τσιτσιπάς: Αποκλείστηκε στον «μαραθώνιο» με τον Μεντβέντεφ -Δύο φορές διεκόπη το ματς στη Ρώμη λόγω βροχής

Την ήττα με 2-0 (7-5, 7-5) σετ στον ημιτελικό του Masters της Ρώμης γνώρισε από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Η πολύ καλή παράδοση που είχε ο Έλληνας πρωταθλητής στα έξι τελευταία ματς με τον Ρώσο αντίπαλό του (4 νίκες) δεν συνεχίστηκε στον… επεισοδιακό δεύτερο ημιτελικό του τουρνουά στην ιταλική πρωτεύουσα. Ο Μεντβέντεφ επιβλήθηκε στις λεπτομέρειες του Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά, όπου την Κυριακή (21/05) θα αντιμετωπίσει τον Χόλγκερ Ρούνε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αγώνας «σημαδεύτηκε» από τη διπλή διακοπή του, λόγω της βροχής, αλλά και από τη λεκτική αντιπαράθεση που είχε ο Έλληνας πρωταθλητής με τη μητέρα του στο 11ο γκέιμ του πρώτου σετ, όταν και βρέθηκε μπροστά με 40-0, αλλά τελικά δέχθηκε το break.

Ο Τσιτσιπάς απαίτησε να αποχωρήσει η μητέρα του από το box του, όπως κι έγινε, ωστόσο ο εκνευρισμός που είχε ήταν τόσο έντονος, που έχασε τελικά και το σετ (7-5).

Ο Μεντβέντεφ εκμεταλλεύτηκε την όλη κατάσταση, ήταν σαφώς πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του και κατάφερε να ξεκινήσει με break στο δεύτερο σετ, να προηγηθεί με 2-0 και 3-1, αλλά από κει και πέρα ο Έλληνας τενίστας «απάντησε» με τρία κερδισμένα γκέιμ (και break στο 6ο) και πήρε προβάδισμα με 4-3.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, ο Ρώσος βρήκε και πάλι τα… πατήματα του, ισοφάρισε σε 5-5 και εν συνεχεία με break ανέκτησε το προβάδισμα (6-5) και χωρίς άγχος έφτασε στο τελικό 7-5, γράφοντας το 2-0.

Η αναμέτρηση αυτή ήταν η 12η ανάμεσα στο Νο4 και στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον Ρώσο να βελτιώνει το ρεκόρ του σε 8-4 και να παίρνει το «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό, που θα βρει απέναντί του τον 20χρονο Δανό, Ρούνε.


Πηγή