Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Όρθιος και παλικάρι ο Άγιαξ στο Μόναχο, απέσπασε «Χ» από τη Μπάγερν

Ο Άγιαξ έκανε μεγάλη εμφάνιση στο Μόναχο και θα μπορούσε να είχε φύγει ακόμη και με τη νίκη επί της Μπάγερν. Και αυτό παρότι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα μόλις στο 4’ με κεφαλιά του Χούμελς. Η συνέχεια, όμως, βρήκε τα πιτσιρίκια του τεν Χαγκ να παίζουν με μεγάλη ωριμότητα, να προκαλούν πολλά προβλήματα και να αξίζουν τη νίκη.

Η ισοφάρισε ήταν στο 22’, όταν ο Μαζράουι βρέθηκε στην επίθεση και πλάσαρε άψογα μετά την ασίστ του Τάντιτς για το 1-1. Η Μπάγερν δεν κατάφερε να κάνει τελική προσπάθεια εντός εστίας από εκείνη τη στιγμή μέχρι το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, όταν χρειάστηκε ο Ονάνα να κάνει εκπληκτική απόκρουση στην προσπάθεια του Χάμες, με τους Βαυαρούς να προσπαθούν περισσότερο σε εκείνο το διάστημα, αλλά τους φιλοξενούμενους να είναι πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τον Αίαντα, όταν στο 90’ το φοβερό φάουλ του Σένε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, με τον Νόιερ να βρίσκει την μπάλα και το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Πληγωμένη, προβληματική, αναποτελεσματική. Η Βασίλισσα μέτρησε ακόμα μία κακή εμφάνιση, με την ΤΣΣΚΑ να τη νικάει 1-0 και να τη βυθίζει ακόμα περισσότερα στην κακή κατάστασή της.

Τεράστιες απουσίες (Σέρχιο Ράμος, Ισκο, Μαρσέλο, Μπέιλ), σοβαρό ντεφορμάρισμα, αρνητική αγωνιστική εικόνα με τον Χουλέν Λοπετέγκι στον πάγκο. Ολα τα άσχημα είχε η Ρεάλ και τα έκανε ακόμα χειρότερα στη Μόσχα. Η τελευταία φορά που είχε ηττηθεί στη 2η αγωνιστική σε φάση ομίλων, ήταν το 1998 και τότε στο ίδιο γήπεδο, το «Λουζνίκι» (από τη Λοκομοτίβ τότε). Εκεί δηλαδή όπου την τιμώρησε αυτή τη φορά η ΤΣΣΚΑ με το 1-0.

Με περίεργη 11άδα (ντεμπούτο ο 22χρονος αριστερός μπακ, Ρεγκιλόν) βρέθηκε μόλις στα 64 δευτερόλεπτα να κυνηγάει το σκορ. Ο Βλάσιτς πήρε το δώρο του Κρόος και έβαλε το δεύτερο ταχύτερο γκολ στην άμυνα της Ρεάλ στην ιστορία της στο θεσμό (ο Μακάι με την Μπάγερν το 2007 στα 10 δεύτερα). Από εκεί και μετά οι Μαδριλένοι ανέβασαν ρυθμό, είχαν δύο δοκάρια με τους Καζεμίρο (29′), Μπενζεμά (40′), μα είδαν και τον Καρβαχάλ να αποχωρεί κουτσαίνοντας.

Σε όλη την επανάληψη ο αγώνας ήταν ένα διαρκές μονότερμα των πρωταθλητών Ευρώπης, που είχαν ακόμα ένα δοκάρι (89′ Μαριάνο), έφτασαν την κατοχή μπάλας στο 72%, αλλά δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης και μοιραία έπεσαν στην 3η θέση. Στις καθυστερήσεις ο Ακινφέεβ που έζησε κάτι σπάνιο, το να κρατήσει clean sheet (έχει δεχτεί γκολ στα 45 από τα 47 του στον θεσμό), αποβλήθηκε για διαμαρτυρία και δεν το χάρηκε.

Οι Τζαλορόσι έπρεπε οπωσδήποτε να νικήσουν εντός την αδύναμη του ομίλου, Πλζεν και γι” αυτό φρόντισε ο Βόσνιος φορ που με τρία δικά του γκολ την οδήγησε στο τέλειο 5-0.

Η χρονιά δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, η κουβέντα έφτασε ακόμα και στην απομάκρυνση του προπονητή. Ωστόσο, η Ρόμα δείχνει να έχει γυρίσει το τσιπάκι, να παίζει καλά και να φτάνει στην τρίτη διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Το 5-0 επί της Πλζεν την αδικεί κιόλας, μιας και οι Τζαλορόσι έχασαν αρκετές ευκαιρίες (είχαν και δοκάρι), με τον Εντιν Τζέκο να βάζει χατ τρικ και να αναδεικνύεται σε ήρωα της βραδιάς, κόντρα στον πιο αδύναμο αντίπαλο του ομίλου.

Ο Βόσνιος επιθετικός χτύπησε δύο φορές πριν το ημίχρονο. Στο 3′ με διαγώνιο πλασέ και στο 40′ με ωραίο κατέβασμα και κοντινή βολίδα. Στην επανάληψη σειρά πήραν με πλασέ ο Ουντέρ (63′) και με τελείωμα στην επαναφορά ο πρωτάρης Τζάστιν Κλάιφερτ (73′). Ο Ολλανδός μάλιστα βρήκε δίχτυα 24 χρόνια έπειτα από το πρώτο του πατέρα του, Πάτρικ (Σεπτέμβριος 1994 κόντρα στην ΑΕΚ).

Στις καθυστερήσεις ξαναχτύπησε με κεφαλιά ο Τζέκο, για να γίνει έτσι ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια στο Champions League για ιταλική ομάδα μετά τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Μίλαν 2011-’12), ενώ παράλληλα έχει βρει δίχτυα οκτώ φορές στις επτά πρόσφατες εμφανίσεις του στη διοργάνωση.

Η Λιόν βρέθηκε να χάνει 0-2 νωρίς στο δεύθτερο μέρος από την Σαχτάρ, όμως επέστρεψε, έκανε το 2-2 και κράτησε την κορυφή του ομίλου.

Δύσκολο έργο στο κεκλεισμένων θυρών γήπεδό της είχε η ομάδα του Μπρούνο Ζενεσιό, ειδικά από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω με δύο γκολ, όμως κατάφερε να πάρει το 2-2 και να μην πετάξει στα σκουπίδια την τεράστια εκτός έδρας νίκη της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Στο 44′ ο Ισμαΐλι γύρισε την μπάλα από αριστερά και ο Ζούνιορ Μοράες με πλασέ από το πρώτο δοκάρι νίκησε τον Αντονι Λόπες στην κλειστή του γωνία και στο 55′ ο ίδιος παίκτης με πανέμορφο συρτό curler από πλάγια θέση έκανε το 0-2. Ολα φάνηκε ότι παίρνουν καλό δρόμο για τους Ουκρανούς, όμως η Λιόν είχε ψυχή και γύρισε το ματς μέσα σε δύο λεπτά. Στο 70′ ύστερα από σέντρα του Φεκίρ από αριστερά ο Μούσα Ντεμπελέ με κεφαλιά μείωσε σε 1-2 και στο 72′ ο Αουάρ έκανε την ενέργεια ξανά από αριστερά και έκοψε για τον Ντουμπουά που από κοντά έκανε το 2-2. Δοκάρι είχαν στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι.

Η Γιουνάιτεντ είναι σε κρίση και το Champions League δεν αποδείχθηκε… φάρμακο. Ισόπαλη χωρίς τέρματα στο Ολντ Τράφορντ με τη Βαλένθια η ομάδα του Μουρίνιο.

Δεν μπορεί ούτε εκτός συνόρων η Γιουνάιτεντ και η κρίση στο Ολντ Τράφορντ ολοένα και μεγαλώνει. Θετική εμφάνιση για την ομάδα του Μουρίνιο, αλλά χωρίς γκολ δεν έχει… πάρτι και η Βαλένθια με το 0-0 στο Μάντσεστερ μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης! Οι «Κόκκινοι» ήταν καλύτεροι από τους Ισπανούς, είχαν δοκάρι με τον Ράσφορντ, αλλά ως εκεί… Η μοναδική ομάδα στο Champions League με τρεις σερί ισοπαλίες στo Oλντ Τράφορντ η Βαλένθια.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε τους Ισπανούς, πήρε τον έλεγχο, ωστόσο «κόλλαγε» στην τελική προσπάθεια. Σάντσες και Ράσφορντ ήταν ορεξάτοι, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η Βαλένθια τα πήγε καλά ανασταλτικά κι εκτός από μια καλή ευκαιρία του Ράσφορντ δεν αντιμέτωπισε άλλο πρόβλημα στο α’ μέρος. Οι Ισπανοί όποτε έβρισκα χώρους έβαζαν δύσκολα και σε μια από τις επισκέψεις τους ο Γκουέντες έχασε καλή ευκαιρία να σκοράρει. Η εικόνα της Μάντσεστερ στην επανάληψη ήταν πολύ καλή, πίεσε αρκετά, αλλά ο Νέτο σταμάτησε δυο φορές τον Λουκάκου. Η Βαλένθια απάντησε και στο 66ο λεπτό ο Μπατσουαγί βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά… κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ! Οι «Κόκκινοι» τα έδωσαν όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο και στο 85’… αγκάλιασαν το γκολ, αλλά το φάουλ του Ράσφορντ τράνταξε το δοκάρι του Νέτο.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή