Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Απόδραση με Στέρλινγκ η Λίβερπουλ

Απόδραση με Στέρλινγκ η Λίβερπουλ

Κέρδισε 1-0 την Μπέρνλι

Όλα έδειχναν ότι η Λίβερπουλ μετά από ακόμη μία κακή εμφάνιση, θα γνώριζε ακόμη μία ήττα στην Premier League.

Τελικά, οι κόκκινοι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0 και να φτάσουν στη νίκη, την πρώτη μετά το 2009 σε Boxing Day, με 1-0 χάρη στην ποιότητα των Κουτίνιο και Στέρλινγκ.

Ο Μπρένταν Ρότζερς αποφάσισε να μην αλλάξει τίποτα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Έτσι, είδαμε ξανά 3άδα στην άμυνα, τους Μάρκοβιτς και Χέντερσον στα άκρα και τον Στέρλινγκ στην κορυφή της επίθεσης. Τα πράγματα, όμως, δεν πήγαν σε καμία περίπτωση όπως τα υπολόγιζαν οι κόκκινοι. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά και κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, προσπαθούσαν συνεχώς να αναπτυχθούν μάταια από την άμυνα και κάθε φορά που η μπάλα έφτανε στον Σακό, στον Τουρέ ή στον Μινιολέ, που πήρε νωρίς τη θέση του τραυματία Τζόουνς, η φάση μύριζε… μπαρούτι.

Στο 14’ η Μπέρνλι έφτασε μία ανάσα από το 1-0, όταν μετά από λάθος του Σκρτελ ο Ινγκς έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, όμως είδε την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τζόουνς! Η αμηχανία στην άμυνα της Λίβερπουλ θύμιζε ομάδα που μάχεται για την παραμονή, όμως με κάποιο τρόπο οι φιλοξενούμενοι συνεχώς την γλίτωναν. Οι γραμμές ήταν μακριά και οι κόκκινοι έμοιαζαν να βρίσκονται πολύ κοντά στο… χάος. Στο 36’ ο Λούκας έσωσε πάνω στην γραμμή το σουτ του Άρφιλντ, ενώ στο 39’ η μπάλα πέρασε λίγο άουτ μετά το σουτ του Μπόιντ, για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Το ματς ήταν πιο ισορροπημένο με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως και πάλι οι παίκτες του Ρόζτερς ήταν εκείνοι που απογοήτευαν. Ο χρόνος κυλούσε χωρίς φάσεις και δειλά-δειλά οι κόκκινοι άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση με καλύτερες προϋποθέσεις, όμως έδειχναν να έχουν ξεμείνει από ιδέες. Η αστάθεια στην άμυνα παρέμενε και αν το 0-0 στο ημίχρονο ήταν κάτι σαν… χριστουγεννιάτικο θαύμα, τέτοια ήταν και η ασίστ του Κουτίνιο.

Ο Λούκας κέρδισε τη μονομαχία στον αέρα και ο Βραζιλιάνος με μαγική πάσα, έβγαλε τον Στέρλινγκ στην πλάτη της άμυνας και εκείνος, αφού πέρασε και τον Χίτον, έκανε το 0-1 για το πρώτο του γκολ μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Premier League! Ο ρυθμός ανέβηκε, η κεφαλιά του Κιν πέρασε λίγο άουτ (68’) για τους γηπεδούχους, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Κουτίνιο (72’). Με το σκορ στο 0-1 τα πάντα ήταν ανοιχτά, όμως οι παίκτες του Ντάις είχαν προβλήματα στην τελική προσπάθεια. Έτσι, οι Ινγκς (77’), Μι (79’) και Μπόιντ (88’) δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Μινιολέ και το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χίτον, Τριπιέρ, Σάκελ, Κιν, Μι (90+3′ Γιούτκιεβιτς), Άρφιλντ, Τζόουνς (83′ Γουάλας), Μάρνι, Μπόιντ, Μπαρνς (80′ Βόουκς), Ινγκς

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Τζόουνς (16′ Μινιολέ), Τουρέ (46′ Τσαν), Σκρτελ, Σακό, Λούκας, Χέντερσον, Τζέραρντ, Λαλάνα, Μάρκοβιτς, Κουτίνιο (73′ Λάμπερτ), Στέρλινγκ

Πηγή: gazzetta.gr