Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
«Αποφάσισε» Μπάρτσα-Ολυμπιακός η Ρεάλ!

«Αποφάσισε» Μπάρτσα-Ολυμπιακός η Ρεάλ!

Η «Βασίλισσα» επικράτησε της Ζαλγκίρις και έστειλε τον ΟΣΦΠ με μειονέκτημα έδρας πάνω στην Μπαρτσελόνα.

Πάει και το Top-16… Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το χρέος της απέναντι στην Ζαλγκίρις και επικρατώντας 99-83 των Λιθουανών τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου, κάτι που την φέρνει αντιμέτωπη με την Αναντολού Εφές στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Και παράλληλα οριστικοποιήθηκε το «ραντεβού» του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα για το ένα εισιτήριο στο Final-4 με τους Καταλανούς να ‘χουν πλεονέκτημα έδρας. Το πρώτο ματς των Πειραιωτών θα γίνει την προσεχή Τετάρτη, στην Βαρκελώνη και πιθανώς νωρίς, δεδομένου ότι αργότερα (21:45) η ποδοσφαιρική Μπάρτσα παίζει με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League.

Το παιχνίδι στην Μαδρίτη ήταν ντέρμπι μέχρι το 32’… όταν και η βασίλισσα «εξαφανίστηκε» απ’ την αδιάφορη αντίπαλό της. 17 πόντους είχε ο Ρέγες, από 16 οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Κάρολ (δεν έπαιξε ο τραυματίας Ρούντι).

Το ματς

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά ξεκίνησε την αναμέτρηση η Ρεάλ Μαδρίτης που… τάιζε τους ψηλούς (κυρίως τον Αγιόν), στην άμυνα δεν άφηνε… ανάσα στη Ζαλγκίρις Κάουνας και μοιραία προηγήθηκε στο 5′ με 14-2. Οι Λιθουανοί βρήκαν σιγά-σιγά το δρόμο προς το καλάθι των Μαδριλένων, αλλά παράλληλα δέχονταν πόντους και το τρίποντο του Σέρχιο έγραφε το 19-7. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κλείσουν μια κακή περίοδο, χάνοντας με εννιά πόντους (21-12) και δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης για τη συνέχεια.

Βάσει εικόνας, δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να προδικάσει το τι θα συνέβαινε στη δεύτερη περίοδο. Ο Γκουτάιτις κρατούσε (με βοήθειες απ’ τους υπόλοιπους) όρθια τη Ζαλγκίρις Κάουνας και δικό του τρίποντο έριξε τη διαφορά στους έξι (27-21), προτού η ομάδα του Κράπικας πλησιάσει σε απόσταση… αναπνοής (27-26), έχοντας μπλοκάρει για τα καλά τη βασίλισσα που σε τέσσερα λεπτά είχε δεχθεί 14 πόντους και είχε βάλει έξι! Και σα να μην έφτανε αυτό, η Ζαλγκίρις πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στον αγώνα (30-31) με το παιχνίδι να ‘χει… ανάψει για τα καλά. Ο Βένε πήρε… φωτιά στο τελευταίο τετράλεπτο του πρώτου μέρους, πέτυχε οκτώ πόντους και οδήγησε την Ζαλγκίρις στα αποδυτήρια με το υπέρ της 43-40 που θα μπορούσε να ‘ταν μεγαλύτερο, αν ο Ρίβερς δεν ευστοχούσε σε buzzer beater τρίποντο!

To 19-31 επιμέρους σκορ υπέρ της Ζαλγκίρις στο δεύτερο δεκάλεπτο έδειξε να ‘χει… κλονίσει τη Ρεάλ που είναι αλήθεια πως ήταν άστοχη αρκετά. Όσο και να προσπάθησαν οι Λιθουανοί να κρατήσουν το προβάδισμα (προηγούμενοι και με 42-47), Ρέγες και Γιουλ ανέτρεψαν την κατάσταση και έβαλαν τους Μαδριλένους σε θέση ισχύος, 52-49. Οι Ισπανοί προσπαθούσαν να πατήσουν… γκάζι και να τελειώσουν την υπόθεση, αλλά πάντα οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν το αντίδοτο! Πότε με το τρίποντο του Άντερσον (για το 58-55), πότε με αυτό του Μιλάκνις (για το 63-59), πότε με εκείνο του Ουλανόβας (για το 66-62). Ακόμα κι έτσι, βέβαια, μπορεί τα σουτ απ τα 6,75 να κρατούσαν στο «κόλπο» τους Λιθουανούς, ωστόσο η Ρεάλ πλέον είχε ανακτήσει τα ηνία με τον Νοτσιόνι να διαμορφώνει το 68-62 (30′).

Όλα έδειχναν ρευστά και με συνεχόμενους πόντους του Τσέρι, η Ζαλγκίρις παρέμενε στο… κατώφλι της Ρεάλ (72-68). Κάποια στιγμή, όμως, η βασίλισσα έπρεπε να… κόψει τα αστεία. Να τελειώσει την νίκη. Και με τα τρία συνεχόμενα τρίποντα (τα δύο απ’ τον Κάρολ), το σκορ μετατράπηκε σε 83-70 και με περίπου έξι λεπτά να απομένουν για τη λήξη, όλα έδειξαν να παίρνουν το… δρόμο τους. Τυπική διαδικασία ο εναπομείναντας χρόνος της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στην… παρολίγο 100άρα, με το τελικό 99-83.

Πηγή: sport-fm.gr